Bilim Kurgu Filmlerinden Fırlamış Gibi Duran Bütün Evrenin Yok Olacağı Ürkütücü Ama Şaşırtıcı 3 Teori!

Evrenin sonlanacağını düşünmek üzücü ve korkutucu olsa da bilim insanlarına göre bir gün gerçekleşecek. Peki, bütün evrenin sonlanacağı bu senaryolar nasıl? Sizin için en olası teorileri topladık.

Dünya'nın da içerisinde olduğu büyük ve yalnız evren!

Evrenin 13.8 milyar yıl önce 'Big Bang' ismi verilen büyük bir patlama ile başladığı varsayılıyor. O günden itibaren evren daha da hızlanarak genişlemeye devam etti ve bugün hala bu genişleme devam ediyor.

Peki olurda bir gün bütün evren yok olacak olsa nasıl olurdu?

Bütün evrenin yok olması tek bir gezegenini yok olması ile kıyaslanamayacak kadar zor olurdu. Böyle bir felaketin gerçekleşebileceği olası senaryoları sizin için sıraladık.

1. Büyük Donma (Big Freeze)

Şu anda bilim insanlarına göre en olası senaryolardan birisi olan bu teoriye göre evren genişlemeye devam ederek sonunda galaksiler birbirlerinden tamamiyle uzaklaşmış olacak. Böylece evrendeki bütün galaksilerde yeni yıldızlar oluşmayı bırakacak ve tüm evren zaman ile daha da soğuyacak, kararacak ve yavaş yavaş kaybolacak.

Sonunda geriye kalan tek şey soğuk gezegenler, ölü yıldızlar ve kara delikler olacak.

Böylece evren ikinci aşama olan Hawking Radyasyonu adı verilen bir sürece girecek ve yavaşça her şey buharlaşacak. Evrenin kendisi de dahil!

2. Büyük Yırtılma (Big Rip)

Bilim insanlarının düşüncelerine göre evrenin hızla genişlemesinin sebebi Karanlık Enerji'nin varlığıdır. Bunun nasıl işlediği tam olarak bilinmese de teoride Karanlık Enerji sayesinde evren genişlemeye devam ediyor ve yerçekimi ise evreni bir arada tutuyor. Eğer evrenin genişleme hızı böyle artmaya devam eder ve kontrolden çıkmaya başlarsa, bu evrendeki bütün galaksilerin, gezegen sistemlerinin, yıldızların ve hatta tüm maddeciklerin parçalanması anlamına gelebilir!

3. Big Crunch (Büyük Crunch)

Büyük Çöküş, insanlığın evrenin sonu hakkındaki en eski teorilerinden biridir ve en son gözlemlere bakılırsa o kadar da olası değil. Biz yine de bu teoriyi de atlamak istemedik. 

Büyük Yırtılma ile benzeyen bu teori yine evrenin Karanlık Enerji sayesinde genişlediğini ve yerçekimi ile bir arada kaldığını savunuyor. Farkı ise evrendeki Karanlık Enerji'nin bir gün sona ermesi ile yerçekiminin kazanan güç olması ve evrenin genişlemesinin tersine dönmesi. Böylece galaksiler birbirlerine doğru hareket edecek.

Evren küçülmeye başlayacak ve arka plan radyasyonu artarak evrenin sıcaklığı daha da artmaya başlayacak!

Evrenin sıcaklığının yükselmesi ile sonunda en soğuk yıldızlar bile ateş alarak gerçek anlamda yanmaya başlayacak! Böylece evrendeki bütün her şey süper yoğun ve sıcak tek bir bölgede toplanacak ve büyük bir patlama gerçekleşecek! Teoriye göre bu, bildiğimiz evrenin sonu olurken yeni bir evrenin başlangıcını sembolize edecek.

Ne düşünüyorsunuz? Bu sonlardan hangisi en ilginci?

Yorumlarda fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın.

İlginizi çekebilir:

Yok Artık! New Jersey’de Yatak Odalarına Meteor Düşen Çiftin Yaşadıklarına İnanamayacaksınız!
Tüm Evren Enerjiden Varolmuştur! Peki ama Enerji Nedir?
Gerçeklikle Uzaktan Yakından İlgisi Olmayan İnsan Beyniyle Alakalı Bilinen 10 Yanlış Bilgi

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
05.06.2023

Evrende yalnız değiliz. Her şey Allah'ın izniyle olmaktadır. Bir gün yıldızlar sönecek. Ayette yıldızlar söndüğünde diyor. Yıldızların ya patlayarak veya içine çökerek karadelik oluşturarak zamanla yok olacağını düşünüyorum. Yine ayette ay ve güneş bir araya getirildiği zaman diyor. Güneş dünyaya yaklaştırılacak. Yine ayette dağlar bir pamuk gibi fırlatıldığında diyor. Yeryüzü düzleştirilecek. Ne bir tümseklik nede bir çukurluk kalacak. Diğer gezegenler ne olacak fikrim yok. Karadelikler tarafından yutulabilir. Evrenin sonundan sonra yeni bir yaratılış gerçekleşecek ve insanlar tekrar diriltilecek. Sonunda ise mahşer, hesap, cennet ve cehennem. Cennet ve cehennemin yıldızların insanların teknoloji ile göremediği çok çok ötesinde olduğunu düşünüyorum. Ancak ayette cennet yaklaştırıldığında diyor ve devamında zaten yakın diyor. Allah sonumuzu hayır eylesin. Allah bizi ahirete iyi hazırlananlardan eylesin. Allah ümmeti Muhammed'i uyandırsın amin amin amin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ