Bilim İnsanlarının Çalışmalarına Göre Dünya'nın Oksijen Seviyesi Düşecek ve İçindeki Canlılar Boğularak Ölecek

Bilim insanları tarafından yapılan bir çalışma Dünya'daki oksijen seviyesinin düşmesi durumunda gezegendeki canlıların boğularak ölebileceğini ortaya koyuyor. Bu bilim kurgu senaryosunu andıran bulgular Dünya üzerindeki yaşamın sürekliliğinin ciddi risk altında olduğunu gösteriyor. Detaylar içerikte. 👇

Kaynak: 1

Bilim insanları, Dünya'daki oksijen seviyelerinde meydana gelebilecek önemli düşüşlerin gezegenimizdeki yaşamı tehlikeye atabileceğini belirtiyor.

Nature Geoscience dergisinde yayınlanan bir çalışmada açıklanan bu durum Büyük Oksidasyon Olayı adı verilen ve yaklaşık 2.4 milyar yıl önce yaşanan benzer bir olaya atıfta bulunuyor.

Eğer bu teori doğrulanırsa Dünya'daki oksijen seviyelerinde büyük bir azalma meydana gelecek ve atmosfer daha fazla metan ile dolarak yaşamı zorlaştıracak.

Bu durum da gezegenimizdeki yaşamın büyük ölçüde yok olacağı anlamına geliyor ancak bilim insanları bu tür bir olayın gerçekleşmesinin en az bir milyar yıl uzakta olduğunu belirtiyorlar.

Bununla birlikte bilim dünyası Güneş'in son evrelerine ulaşması ve genişlemesiyle birlikte Dünya'nın gelecekteki tehlikelerle karşı karşıya kalabileceğini de kabul ediyor.

Bu olay da Güneş'in patlaması ve çevresindeki gezegenleri yok etmesi anlamına geliyor.

Bu olasılığın gerçekleşmesi Dünya'nın atmosferini yok edecek ve gezegenimizi sadece bir kabuk haline getirecek.

Bu tür olası gelecek senaryoları bilim insanlarını alternatif yaşanabilir gezegenler arayışına ve Ay ile Mars'ta koloniler kurma çalışmalarına yöneltmekte.

Siz ne düşünüyorsunuz yorumlarda buluşalım. 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

En Az 4 Milyar Yaşında Olan Dünya'da Hayat Nasıl Son Bulacak?
Gözünüze Uyku Girmeyebilir! Dünyanın Sonu İle İlgili Birbirinden Ürpertici 11 Tahmin
Dünya 2060 Yılında Sona Erecek Olabilir! Isaac Newton'un Dünyanın Sonu Hakkında Yaptığı Ürkütücü Tahmin!

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Dinleyeni Parçalayan Orhan Atasoy'un "Gemiler" Şarkısı ve Klibiyle İlgili Az Bilinen Muhteşem Detaylar
YORUMLAR
20.11.2023

öyle bir bıkkınlık var ki üzerimde ne olursa olsun kabul modundayım.. hem ayrıca madem en az bir milyar yıl sonra gerçekleşecek ne diye yarın olacakmış gibi haber yapıyorsunuz onu da anlamış değilim..

20.11.2023

ölümler den ölüm beğenelim .... çünkü bunu fazlasıyla hak ediyoruz ...

20.11.2023

Bir kaç yıl önce Barış Özcan'ın bir videosu vardı. Geri dönüşü olmayan son 12 yıl diye tahminen şu an son 8-9 yıldayız. Orada bahsediyordu. Atmosfer hızla ısınıyor ve bir süre sonra geri dönüşü olmayacak. İnsan oğlunun hırsları kendi sonunu getiriyor hem de göz göre...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ