Bilim İnsanlarından Yeni Keşif: Göz Kırpınca Nesneyi Optik Olarak Yakınlaştırabilen Görme Lensi

Bilim insanları, küçük göz hareketleri ile kontrol edilebilen yeni bir görme lensi icat etti.

Bilimin daha önceki robotik çalışmaları genellikle, elle veya ön programlı kontrol mekanizmaları içermekteydi. Fakat bu kontak lensler, insan gözünün elektrik sinyallerini algılayabiliyor ya da göz kırpmayla tetiklenebiliyor. 

California San Diego Üniversitesi'nden araştırmacılar, gözün içindeki doğal değişiklikleri inceledi ve lensi kontrol edilebilir hale getirdiler.

Önce gözün elektriksel potansiyelini ölçen bilim insanları, elektro-okulagrafik sinyalleri ele adlı, ve lensi bu işlevlere cevap verecek şekilde tasarladı.

Araştırmayı yürüten, Shengqiang Cai New Scientist dergisine şöyle anlatıyor;

'Gözünüz hiçbir şeyi göremese de, birçok kişi göz küresini hareket ettirebilir ve bu elektro-okulagrafik sinyali oluşturabilir.'

Lensin yapısı polimerlerden oluşuyor ve bu yüzden elektriksel bir akıma yanıt vermesi mümkün oluyor.

Gözü çevreleyen 5 farklı elektrot, kas yapısı gibi davranabiliyor. Yani polimer daha bükey haline geldiğinde, lens otomatik olarak optik zum yapmış oluyor. 

Lenslerin piyasaya çıkma tarihi konusunda ise herhangi bir bilgi henüz yok...

Popüler İçerikler

Akılalmaz Olay: Sadece 2.5 Ayda İki Kez Büyük İkramiyeyi Kazandı
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
06.08.2019

elalemin ülkesi bilim insanlarına ar-ge yapmaları için çaba sarf etsin bu çabaların karşılığını gelişen teknoloji ile insana yararlı şeylerle alsın, biz hala ağaç keselim bi godomanı daha zengin edelim peşinde koşalım. yemin ediyorum bıktım artık ülkemdeki geri zekalı devlet büyüklerinden ve onların şakşakçılarından. millet gider uzaya biz gideriz osmanlının kuruluşuna

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ