Bilim İnsanları Yeteneklerin Geliştirilmesinde Yepyeni Bir Yöntem Keşfetmiş Olabilir!

Bir çok insan üzerine çalıştıkları konulardaki yeteneklerini daha çok ve daha hızlı geliştirebilmek için farklı farklı kabiliyet geliştirme yöntemlerine başvuruyor. Bu bakımdan kimilerine göre oldukça efektif olan, kimilerine göre ise işe yaramaz görülen bir çok yöntem bulunmakta. Ancak Current Biology'de yayınlanan bir araştırma sonuçlarına göre artık yepyeni ve son derece bilimsel bir yetenek geliştirme yöntemine sahip olabiliriz...

Bu bilimsel yöntemin temel noktası ise pratik yapma yönteminizde sürekli ufak değişimler yaratmak.

Olayı daha iyi kavrayabilmek için hemen araştırmaya göz atalım.

Araştırmayı yapan bilim insanları ilk iş olarak 3 farklı grup oluşturmuş.

Bu grupların öğrenmeleri gereken yetenek ise ekran üzerindeki fare imlecini mouse kullanarak değil de, küçük ve hassas bir cihazı sıkarak hareket ettirmekmiş.

Bu 3 gruba da farklı farklı yetenek geliştirme planları uygulanmış.

İlk gruba cihazla alıştırma yapacakları 45 dakikalık bir seans süresi verilmiş.

İkinci gruba ise 45 dakikalık ilk seans süresinden 6 saat sonra ekstra bir seans daha yapılmış.

Üçüncü grup da 45 dakikalık ilk seanstan 6 saat sonra ikinci bir seans yapmış, ama tek bir farkla: Cihazın hassaslık ayarlarıyla küçük bir miktarda oynanılmış. Yani ilk seanstan biraz farklı koşullarla karşı karşıya bırakılmışlar

Deneyin sonuçları ise oldukça ilgi çekici.

Ertesi gün tüm bu gruplar bir araya toplanmış ve cihazı kullanarak ekran üzerindeki imleci ne kadar kontrollü hareket ettirebildiklerine bakılmış. Cihazın hassaslığı olaraksa tüm gruplara aynı olarak uygulanan ilk seanstaki ayarlar baz alınmış.

Sonuçlara göre üçüncü gruptaki insanların yeteneklerinin ikinci gruptaki insanlara göre iki kat daha fazla geliştiği tespit edilmiş. En az gelişim gösteren grup ise ilk grup olmuş.

Bu çarpıcı sonuçlar neticesinde artık elimizde yetenek gelişimi adına yepyeni bir yöntem bulunuyor.

Araştırma ekibinden Pablo Celnik de konuyla ilgili 'Sonuçlar gösteriyor ki, üzerinde çalıştığınız bir işi her seferinde farklılaştırarak pratik ettiğinizde, o işi sürekli aynı şekilde yaparak öğrenmeye çalıştığınız duruma göre yeteneğiniz çok daha fazla artıyor.' diyor.

Burada kilit nokta ise şu: Uyguladığınız pratik yöntemleriniz arasındaki farklılıkları çok fazlalaştırmamanız gerekiyor. Minik çaplı değişiklikler araştırma sonuçlarına göre en olumlu etkiyi gösteriyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.04.2016

görünmez olma yeteneğim için deneyeceğim bu yöntemi.

15.04.2016

Bu deneyi kim yaptıysa bilimi terketsin

Pasif Kullanıcı
15.04.2016

Önemli olan düşünceyi, Pratikte ortaya cikarabilmektir bence. 3. grupta tecrübe/deneyim ve pratik daha fazla oldugundan daha iyi olmaları mümkün zaten. yapamazlarsa aptallardir zaten.

TÜM YORUMLARI OKU (4)