Bilim İnsanları Yerçekimsiz Ortamda Doğum Yapmayı Araştırmak İçin Ay'da Otel İnşa Ediyor

İnsanlığın uzay yolculuğunda nüfusun yerçekimsiz ortamda nasıl çoğalacağını gözlemlemek adına yeni bir proje başlatıldı. Bebeklerin Ay'da doğmasını sağlamayı hedefleyen proje için yapay yerçekimi olan bir şehir inşa edilecek. Bu sıra dışı araştırmanın detaylarına bakıyoruz.

İnsanlığın uzay macerası için yeni ilginç fikirler üretilmeye devam ediyor.

Bilim insanları bebeklerin yerçekimsiz ortamda veya yerçekiminin daha az olduğu gezegenlerde nasıl dünyaya geleceğini araştırmaya  başladı. Bunun için yaklaşık 400 metre yüksekliğinde ve 20 saniyede tam tur yapabilen bir bina tasarlandı. Koni şeklinde olan bu bina yapay yer çekimi için merkezkaç kuvvetini kullanıyor. Binanın 2050 yılına kadar yerleşime hazır olacağı belirtiliyor.

İnsanların uzayda yaşamaya başlayacağı günler çok yakın

Japonya'daki Kyoto Üniversitesi'nden proje lideri Profesör Yosuke Yamashiki şunları söyledi: 'İnsanların uzayda, Ay'da ve Mars'ta yaşayacağı gün çok yakında. NASA, düşük yerçekimini insan yaşamı için kilit bir konu olarak konumlandırdı.'

Uzayda nüfusun artabilmesini sağlamak Ay veya Mars'ta yaşamanın en önemli adımı.

NASA, uzun mesafeli görevler için çok önemli olduğunu söylüyor. Prof Yamashiki şunları söyledi: 'Düşük yerçekimi ile ilgili araştırmalar yetişkin vücutlarını korumakla sınırlıydı ve çocukların doğumu ve büyümesi üzerindeki etkileri henüz incelenmedi.

Yerçekiminin doğum üzerindeki etkisi hayati önem taşıyor.

Prof. Yamashiki, 'Yerçekimi olmadan memeliler başarılı bir şekilde doğum yapamayabilirler. Doğum yapabilseler bile, memeliler düşük yerçekiminde normal şekilde gelişemezlerdi. Bir insan düşük yerçekiminde büyürse, doğum yapamazdı.

Bu nedenle, insan uzay araştırmaları için temel teknoloji olarak uzayda, Ay'da veya Mars'ta dönmenin neden olduğu merkezkaç kuvvetini kullanarak Dünya'nın çevresine eşdeğer yerçekimi üretebilen bir 'yapay yerçekimi habitatı' öneriyoruz.' dedi.

Prof Yamashiki, 'Uzayda yaşam giderek daha gerçekçi bir hedef haline geliyor. Ay'da ve diğer gezegen cisimlerinde düşük yerçekimi bir sorun olarak görülüyor. Bu nedenle yapay yerçekimi dünya çapında, özellikle tıp camiasında dikkat çekiyor.

'Bu nedenle, uzay gelişimi için temel bir teknoloji olarak yapay yerçekimi habitatlarına odaklanan Core Biome Concept üzerine ortak bir araştırma projesini duyurma konusunda dünyaya öncülük etmeye karar verdik.

'21. yüzyılın ikinci yarısında Ay'a ve Mars'a insan göçünün gerçekleştiği bir gelecek tasavvur ediyoruz.'

Jeff Bezos, Elon Musk ve Sir Richard Branson gibi dünyanın en zengin girişimcileri, Ay'da kalıcı konutlarla uzay turizmini çeşitlendirmeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir 👇

Astronotlar Uzayda Ağladıkları Zaman Ne Olur?
Uzayda Tuvalet Arızası: Astronotlar Dünya'ya Dönüş Yolunda Bebek Bezi Bağlayacak

Popüler İçerikler

Babalık Davası Negatif Sonuçlanmıştı: İftiralara Maruz Kalıp Sabrı Taşan Uğur Dündar Hesap Soracak!
MasterChef Beyza Şiddete Uğradığını İtiraf Etti: "Yüzüm Yanınca Bu Yüzden Üzülmedim!"
Yönetmen İlker Canikligil'in "Kaçak Film" Çıkışına Röportaj Adam'dan Aşırı Haklı Tepki