Bilim İnsanları ve Araştırmacılar Deniz Canlılarının Seslerini Duymak İçin Sualtına Hoparlörler Yerleştirdi

Patlatıcı kullanılarak yapılan balıkçılık sonrası harap olan deniz mercanlarının durumunu kontrol etmek amacıyla kayıt edilen sesler, mercanların sağlığına kavuştuğunu gösteriyor. Bunun üzerine araştırmacılar, sualtına hoparlör yerleştirip balıklar ile 'konuşmak' istediklerini belirttiler.

Endonezya'da bulunan balıkçıların, balıkları sersemletmek için kullandığı patlayıcılar resifin harap olmasına neden oldu.

Yapılan canlandırma çalışmalarını kontrol etmek amacıyla araştırmacılar tarafından yönetilen sualtı ses dinlemeleri, resifte olumlu gelişmeler yaşandığını gösterdi.

Bu gelişmenin ardından, hala sesleri eşleştiremedikleri canlıların olduğunu, gözden kaçırdıkları ve sadece gece ortaya çıkan balıkları merak ettiklerini söyleyen bilim insanları, sualtlarına hoparlör yerleştirmeyi, balıkları dinleyip onlarla konuşmak istediklerini söyledi.

İşte o görüntüler: 👇

Bilim için güzel bir gelişme 👏

Resif: Denizcilik terminolojisinde kaya, kum ve deniz canlıların birikimiyle birlikte suyun cezir halindeyken altı kulaç veya daha az derinlikli sığ alanlarında oluşmuş su altı yüzey yapılarıdır.

*Avustralya'da bulunan bir resif.

Popüler İçerikler

Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
Pendik'te Yürek Yakan Olay: Down Sendromlu Genç Kız, 40 Günlük Bebeği 6. Kattan Attı!
İpler Yine Gerildi: Farah Zeynep Abdullah, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adayan Nur Sürer'e Tepki Gösterdi
YORUMLAR
27.12.2021

e bu acıkınca midemden gelen ses?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ