Bilim İnsanları 'Uzaylılar Samanyolu Galaksisi'nde Kaç Gezegende Yaşayabilir?' Sorusunu Yanıtladı

Dünya dışı varlıkların düşüncesi dahi hepimizi heyecanlandırıyor. Bilim insanları da sadece Dünya'nın bulunduğu 'Samanyolu Galaksisi'nde kaç gezegende yaşam olabilir?' sorusuna açıklama getirdi. Tahminlere göre bu sayı 300 milyonun üzerinde. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, NASA, SETI Enstitüsü ve diğer kuruluşlardan bilim insanlarının yeni tahminine göre yaşanabilirlik potansiyeli taşıyan 300 milyon gezegen bulunuyor.

Hakemli bilim dergisi Astronomical Journal'da yayımlanan makalede, Güneş'le benzer sıcaklıktaki yıldızların yarısı, yüzeyinde sıvı halde suyu bulunabilecek kayalık bir gezegene sahip.

Peki makalenin yazarlarından ve SETI Enstitüsü'nden ötegezegen araştırmacısı Jeff Coughlin ne dedi?

“Bu çalışmayla tüm parçalar, galaksideki potansiyel olarak yaşanabilir gezegenlerin sayısını güvenilir şekilde belirlemek için ilk kez bir araya getirildi.”

Önceki araştırmalar, büyük ölçüde gezegenin yıldızına uzaklığına odaklanıyordu. Ancak bu çalışmada şu sorular soruldu 👇

  • Kepler Uzay Teleskobu, Güneş benzeri yıldızların yaşanabilir bölgelerinde Dünya'nın büyüklüğüne ve sıcaklığına yakın kayalık gezegenleri ne sıklıkla buldu?

  • Kepler Uzay Teleskobu, Güneş'le aynı yaşta ve hemen hemen aynı sıcaklıkta yıldızları ne sıklıkla buldu?

  • Gezegene yıldızından ne kadar ışık geliyor? Zira bu özellik gezegenin sıvı su barındırma olasılığını etkiliyor.

Bunun sonucunda 300 milyon gezegenin yaşama elverişli olabileceğini hesaplayan araştırmacılar, bu gezegenlerden en yakın olanlarının 19,5 ışık yılı, en uzak olanlarınınsa 30 ışık yılı mesafede bulunduğunu belirtti.

Forbes'a göre ötegezegenlerde hayat arayan bilim insanları bu çalışma sayesinde bakmaları gereken gezegen yelpazesini Güneş benzeri yıldızların etrafındaki küçük gezegenlerle sınırlandırabilir.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
01.11.2020

neye gore yasanabilir kime gore? karbon temelli yasama gore mi, silikon temelli yasama goremi, 0-100derece arasinda sivi olan su bazli yasama gore mi, -170derece sivi olan metan etan bazli yasama gore mi, enerjisini gunesten alan yuzey yasamina gore mi, buzlarin altinda enerjisini volkanik bacalardan alan yasama gore mi? tek yasam seklinin bizim adapte oldugumuz yasadigimiz sartlar oldugunu dusunmek buyuk kustahlik ve insan merkeziyetciliktir. dune kadar gunes isigi olmadan yasamin ihtiyaci olan enerjiyi elde edemiyecegi dusunuluyordu taki okyanuslarin dibinde enerjisini volkanik bacalardan alan koca ekosistemler kesfedilene kadar. yasam bulundugu sartlara gore cok farkli yollar alabilir. tek yolun kendimizinki oldugunu dusunmek sadece ego masturbasyonudur.

Pasif Kullanıcı
02.11.2020

Oysaki bir tane arap bedevisi yıllar önce göz açıp kapatıncaya kadar her yeri gezmişti, siz hala teleskop, ışık yılı hesapları ile uğraşıp durun :D

01.11.2020

Sadece karbon bazlı (bizim gibi) yaşam türüne mi yaşam diyoruz? Araştırma bununla mı sınırlı?

TÜM YORUMLARI OKU (7)