Öte yandan yazarlar, bu tür çalışmaların aslında rüya görmenin öğrenmeyi nasıl etkilediğini incelemek; travma sonrası stres bozukluğunun neden olduğu kabusları daha iyi anlamak ve tedavi etmek amacıyla yapıldığını vurguladı.
Makalede, pazarlama firmalarının 'rüya mühendisliğine' duyduğu ilgi endişe verici diye niteledi.
Üç araştırmacı ayrıca, ABD'de reklamları düzenleyen Federal Ticaret Komisyonu'na 'rüya korsanlığını' yasaklaması ve kurallarını reklamlardaki bilinçaltı mesajları kapsayacak şekilde genişletmesi çağrısında bulundu.
Makalede rüya korsanlığı girişimlerine dair bir örnek de yer aldı. Araştırmacılar ABD merkezli içecek firması Molson Coors'un Coors'un rüya kuluçkası diye de bilinen rüya inkübasyonu teknolojisini alkollü ürün satışı için kullanmaya çalıştığını ifade etti.
Gerçekten de içecek firması 7 Şubat 2021'de yapılan Super Bowl öncesinde tüketicilerin rüyalarına girmeyi denediği 'hedefli rüya inkübasyonu' adı verilen bir araştırma tasarlamış ve deneye katılacak kişilere bedava bira vaat etmişti.
Aylık 1000 dolara rüyamda reklama izin veririm
futuramada bu vardi. fikri ordan calmislar :)) saka maka teknoloji hic bir mahrem, hic bir ozel alan birakmiyana kadar ilerliyecek, artik kafamizin icinde bile ozgur kalamiyacagiz.
Bazen sadece düşündüğüm şeyin bile reklamını görüyorum. Paronayak eder bunlar insanları şsşslslxpsl