Bilim İnsanları Tarafından Yapay Zeka ile İnsan Beyninin Birleştirilebileceği Açıklandı!

Bilim insanlarının insan beyni ile yapay zekayı birleştirebilecek bir materyal bulmasıyla birlikte siborglarla (insan ve robot karışımı sibernetik organizma) dolu bir gelecekle karşı karşıya kalabiliriz.

Belli bir konuda bilginizin yetersiz olduğunu düşündüğünüzde kafanızın içinde bir Alexa veya Google Asistanının olması kullanışlı olurdu, ama yarı-robot olma düşüncesi tüylerimizi diken diken etmeye yetiyor. Geçmişte insanların müzik dinleyebilmesi için beyne bir çip yerleştirmekten bahseden SpaceX CEO'su Elon Musk tarafından daha önce ortaya atılan bu fikir şimdi gerçek olmaya bir adım daha yakınlaşmış gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Amerikan Kimya Derneği Sonbahar 2020 sanal fuarında bulgularını sunan bilim insanlarına göre Pedot olarak bilinen biyo-sentetik materyal yapay zekâ ile beyni birleştirmek için kullanılabilir.

The Independent’ın haberine göre bu çığır açıcı buluş, elektroniği vücutla birleştirmeye yönelik çok büyük bir adım. Bu da demek oluyor ki; yarı-insan, yarı-robot siborglar bilim kurgularda gördüğümüz varlıklar olmaktan çıkıp günlük hayatın bir parçası haline gelebilirler.

Çalışmayı yürüten Doktor David Martin'in yaptığı "Katı organik mikroelektrotları beyinle birleştirmeye çalışıyorduk, ancak beyinler organik, tuzlu, canlı malzemelerden yapıldığından çok iyi gitmiyordu ve bu fikri bulduk...

İşler istediğimiz gibi gitmiyordu, biz de daha iyi bir yolun olabileceğini düşündük. Biyolojik olmayan aletlerde kullanılan iletken polimerler gibi organik elektronik materyallere bakmaya başladık. Elektronik ekranlar için ticari antistatik kaplama olarak satılan kimyasal yönden stabil bir örnek bulduk.' açıklaması bizleri fazlasıyla heyecanlandırdı.

Altın, silikon ve çelik gibi malzemeler nakledildiğinde yara izlerine neden olduğu için elektroniği insan dokusuna bağlama geçmişte çok zordu...

Ve bu da bilgisayarlarla kas veya beyin dokusu arasında akan elektrik sinyallerini kesintiye uğratabiliyordu.

Pedot, elektronik donanımı insan dokusuna yara izi bırakmadan bağlamak için gerekli özelliklere sahip bir materyal ve aynı zamanda tıbbi implantların performansını önemli ölçüde arttırıyor.

Polimerle ilgili en son araştırmada, yaralanmadan sonra kan damarı büyümesini uyaran ve vücuttaki tümör büyümesinin erken aşamalarını tespit etmek için kullanılabilen antikor içeren bir pedot kullanıldı.

Pedot ise polimerleri ayrıca beyin veya sinir sistemi bozukluklarını algılamaya veya tedavi etmeye yardımcı olmak için kullanılabilirken, versiyonlar teorik olarak peptitleri, antikorları ve DNA'yı ekleyebilir.

Martin; hayalinin, bu malzemelerin bir yüzeyde birikme şeklini uyarlayabilmek ve ardından onları canlı bir organizmadaki dokuya yerleştirmek olduğunu söyledi ve bu konuda polimerizasyonu canlı bir organizma içinde kontrollü bir şekilde yapabilmenin büyülü olacağını düşünüyor.

Bizce kime güvendiğinize dikkat edin, çünkü eninde sonunda yarı robota dönüşebilirler.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz 👇

“Oyun Dediğin Vurdulu Kırdılı Olur” Diyenlere: Çatışma Konseptinde 13 Oyun
E-Ticaretin Neden Her Zamankinden Daha Önemli ve Revaçta Olduğunu Örnek Vererek Açıklıyoruz!
Apple Fortnite'ı AppStore'dan Kaldırınca Fortnite Yüklü iPhone'lar Binlerce Liradan Satışa Çıkmaya Başladı!

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
21.08.2020

insan beyni bu tip bir upgrade icin gayet uygun yapida. beynimizi dusuncelerimizi tek bir butun, monolit tek parca gibi hissetsekse gercek bundan cok uzak. beynimiz moduler calisma sekline sahip ve her alt parcasi ayri bagimsiz calisip farkli fikirler uretebiliyor, farkli analizler yapabiliyor. bu yuzden problemlerin cozumleri bir anda aklimiza hazir sekilde geliyor. beynimizin bir parcasi o cozum uzerinde calisiyor ve cevap bir anda bilincde beliriyor. yapay zeka beynin moduler yapisina ek olarak konabilir. dusunurken kolayca g00gle aramasi, 12haneli rakamlarla karmasik matematik hesaplari yapmasi mumkun olur. cevap bilincinizde bir anda beliriverir, tipki beynin diger modullerinden gelen cevaplar gibi.

21.08.2020

lakin boyle bir teknolojinin olgunlasmasi, beyin ile tam entegre olmasi cok uzun yillar surecektir. beyin gibi karmasik bir organin her yonunu cozup tam entegre donanimlar uretmesi cok zor bir is. tahminim bu sure icinde yapay zeka insan kapasitesinin cokdan asmis, insanin varligini anlamsiz hale getirmis olur. insani yok eder demiyorum ama artik dusunme isini insanin yapmasi anlamsizlasir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ