Bilim İnsanları, 'Mars'a Gidecek İlk Ekipteki Astronotların Hepsinin Kadın Olması Gerektiğini' Söyledi!

Mars'a gitmek için doğru insanları bulmak kolay olmayacak. Geri dönmeme gibi riske hazırlıklı olmalılar, oraya ulaşmak için yaklaşık yedi ay boyunca kapalı bir uzay aracında oturmak zorundalar. Yapılan bir araştırmaya göre, Mars'a seyahat eden ilk ekipteki astronotların hepsi kadın olmalı. Detaylar için buyurun...👇

Mars'a gitmek için doğru insanları bulmak kolay olmayacak. Geri dönmeme gibi bir riske hazırlıklı olmalılar ve oraya ulaşmak için yaklaşık yedi ay boyunca kapalı bir uzay aracında oturmak zorundalar.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre ise Mars'a giden ilk astronotların hepsinin kadın olması gerektiği ortaya çıktı.

Kadınların vücutları daha küçük ve ağırlık olarak daha hafifler. Bundan dolayı erkeklere göre daha az oksijene ve daha az kaynağa ihtiyaç duyuyorlar.

Üreme sistemlerinin radyasyondan daha yalıtılmış olduğu düşünülüyor. Kalp krizine erkeklerden daha az eğilimliler.

Özetle, kadınlar daha az kaynağa, daha az alana ihtiyaç duyar ve hikayeyi anlatmak için sağlıklı geri dönme olasılıkları daha yüksek.

Araştırmada, uzun uzay uçuşu görevlerinde erkek ve kadınların tahmini oksijen tüketimine, toplam enerji harcamasına, karbondioksite ve ısı üretimine ve su gereksinimlerine bakıldı.

Erkeklerde toplam enerji tüketimi yüzde 30, oksijen tüketimi yüzde 60, karbondioksit üretimi yüzde 60 ve su ihtiyacı yüzde 17 arttı.

Kadın astronotlardaki sonuçlar erkeklere göre çok daha iyi çıktı. Analiz sonucunda oluşan veriler kadınların Mars yolcuğu için daha avantajlı olduğunu gösteriyor.

1950'lerde, NASA'nın Özel Yaşam Bilimleri Komitesi'nin en üst düzey yetkilileri, 'Lovelace Woman in Space' programında kadınların biyolojik olarak erkeklere kıyasla neredeyse her yönden uzay uçuşu için daha uygun olduklarını belirtmişti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Araştırmacılar İlk Defa Bir Yıldızın Gezegeni Yuttuğu Ana Tanıklık Etti!
Fosillerin Yaşı Nasıl Bulunuyor? Arkeoloji Dünyasında Karbon Testi ile Yaş Hesaplamanın Sırrı
Güneş'i Adına Kaydettirerek Vergilendirmek İsteyen Çılgın İspanyol Araştırmacı María Ángeles Durán

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
05.05.2023

Şunu da ben ekleyeyim o vakit, eğer olurda orada kalırlarsa, erkeğe ihtiyaç duymadan da üreyebilirler.. Sanırım duyalı bir on sene olmuştur, kadının kemik iliğinden yapay sperm üretiyorlar, içine kadının kromozomlarını falan ekliyorlar ve kadının yumurtalarına enjekte ediyorlar vs. kadın kendi kendine hamile kalıyordu.. Ama sadece kız çocuk doğurabiliyordu diye hatırlıyorum.. Zaten istatistiki olarak artık erkek çocuk doğum oranı epey bir azalmış.. Erkek düşmanı tayfaya müjde, hem bu gezegende, hem de diğerlerinde kadın egemenliği yakındır yani 🤣🤣🤣

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ