Bilim İnsanları Kara Böceklerin Çiftleşme Öncesi Oral Seks Yaptığını Ortaya Çıkardı!

Kara böceklerinin çiftleşme ritüellerini mercek altına alan bilim insanları, erkek böceklerin çiftleşme öncesinde ağızlarını dişi böceğin genital bölgesi üzerinde titrettiği bir ritüel tespit etti.

Araştırma, Çin Tarım Bilimleri Akademisi'nin bilim insanları tarafından Moğol kara böceği olarak bilinen Platyope mongolica türüne mensup böceklerin çiftleşme ritüelleri üzerine yapıldı.

Erkek böceklerin çiftleşme öncesinde dişi böceklere önce ağızlarıyla yaklaşıp, daha sonra cinsel ilişkiye girdikleri tespit edildi.

Bilim insanlarına göre kara böceklerin çiftleşme süreci dört aşamadan oluşuyor: Erkek böceğin dişiyi takip etmesi, oral temas, üste çıkma ve son olarak cinsel ilişki.

Öte yandan araştırmada, dişilerin çiftleşecekleri erkek böcekleri etkileme yönteminin ise karın ucunu yukarı doğru itme hareketi olduğu gözlendi.

Oral seksin kara böceklerin çiftleşmesinde önemli bir parçası olduğunu belirten uzmanlar, oral seks aşamasının çiftleşme sürecinden çıkarılması durumunda ne gibi sonuçların gözleneceği sorusuna da yanıt aradı. 

Yapılan deneyler, erkek böceklerin ağız kısmının çıkarılmasından sonra çiftleşme süresinin önemli ölçüde azaldığını gösterdi.

"Başarılı bir çiftleşmeye yatırım..."

Araştırma makalesinde bilim insanları, 'Ön sevişmeye yönelik oral cinsel temasın, başarılı bir çiftleşme için bir çeşit yatırım olduğunu doğruluyoruz' ifadelerine yer verdi.

Araştırma, Ekoloji ve Evrim dergisinde yayınlandı.

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
22.12.2021

olmayan cinsel hayatımı sikeyim,böcekler bile neler yapıyor amk.. ben anca osbir ..!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ