Bilim İnsanları İnsan Vücuduna Fazladan Uzuv Eklemeye Yakın Olduklarını Açıkladı!

Araştırmacılar, yeteneklerimizi artırmak için robotik uzuvların tasarlanabileceğini iddia ediyor. Cambridge Üniversitesi'nde bilişsel sinir bilim profesörü olan Tamar Makin, yaklaşımın üretkenliği artırabileceğini söyledi. Detaylar için buyurun...👇

Araştırmacılar, yeteneklerimizi artırmak için robotik uzuvların tasarlanabileceğini öne sürüyor. Cambridge Üniversitesi'nde bilişsel sinir bilim profesörü olan Tamar Makin, yaklaşımın üretkenliği artırabileceğini söyledi.

"Mutfakta sebzeleri doğrarken, bir taraftan da çorbayı karıştırabilmek için fazladan bir kol istiyorsanız, robotik bir kola sahip olabilirsiniz."

Cambridge Üniversitesi'nden Dani Clode, herhangi bir ele eklenebilecek 3D baskılı bir başparmak tasarladı.

'Omuz ameliyatı sırasında asistanı yerine kamerayı kendi tutmak isteyen bir cerrahla konuştuk. İki eliyle gerekli araçları kullanırken, kameranın kontrolünün de kendisinde olmasını istiyordu.'

Makin, "Eğer bir uzuvunuz eksikse, o uzuvu değiştirmeye çalışmak yerine, neden sağlıklı elinizi büyütmüyoruz?" açıklamasında bulundu.

Ekip, bu tür cihazların engelli olmayan kişiler tarafından da kullanılmasını öngörüyor.

Clode, insan büyütme cihazlarının önemli bir özelliğinin, kullanıcının orijinal yeteneklerinden uzaklaşmamaları olduğunu söyledi.

Ancak yaklaşımın farklı soruları da gündeme getirdiği belirtiliyor.

"Şu anda fazladan bir parmağa sahip olursanız, bunun sinir sisteminize ne yapacağını görmek için pek çok araştırma yapıyoruz. Bu, ayak parmaklarınızı ayak parmağı olarak kullanma yeteneğinizi ne kadar etkiler? ”

'3 ile 97 yaş arasındaki 600 kişinin üstünde denenen robotik parmağı, katılımcıların yüzde 98'i ilk bir dakika içinde kullanabildi. Talimatlara göre nesneleri hareket ettirebiliyorlardı.'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

70 Kilometre Öteden Duyanların Bile Kulak Zarını Patlatan Gelmiş Geçmiş En Yüksek Desibelli Ses
Bilim İnsanları Uyardı: "Sayısı Artan Uydular Gözlem Yapmayı Engelliyor..."
İnanılmaz Gizlerle Dolu Uzay ve Evren Hakkında Düşününce Bile Tüylerimizi Ürperten 15 Korkutucu Gerçek

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
07.03.2023

bize uzuv değil de akıl ve ahlak ekleme ihtimaliniz var mı hocam? Biri ülkeye beddua etmiş. Son 20-25 sene de bir sıkınıtı oldu. Onu aşmaya çalışacağız.

07.03.2023

Ütü yapacak şeyi buldum

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ