Bilim İnsanları, İnsan Irkının Yok Olması Halinde Hangi Hayvanların Egemen Olabileceğini Açıkladı!

Bilim insanlarına göre insan ırkı bir gün yok olabilir. Fakat böyle bir durumda hangi hayvan dünyanın yeni egemeni olur hiç düşündünüz mü? Bilim insanları bu ihtimale karşı bir araştırma yapmış ve bizden sonra egemen olabilecek hayvanları sıralamış. İşte detaylar...

İklim değişikliği, pandemi, göktaşı tehlikesi ve nüfus artışındaki gözle görülür azalma, bilim insanlarının insan ırkının yok olması konusunda çalışmalar yapmasına neden oluyor.

Bilim insanlarına göre pek çok faktör, Homo sapiens ırkını yeryüzünden tamamen silebilir. Peki, eğer böyle bir durum gerçekleşirse insan ırkının ardından hangi hayvan türü Dünya'nın egemeni olur?

Eğer bir şey olur da insan ırkı Dünya'dan tamamen silinirse, bilim insanları egemen olabilecek 4 farklı hayvan türü olduğunu düşünüyor.

İnsanın en yakın akrabası olan şempanzeler, insanların yokluğunda boşluğu dolduracak bir hayvan türü olarak görülüyor.

Bilim insanlarına göre egemen olacak hayvan türünün yeni şehirler kurabilmek için insan eline benzer uzuvları olması gerekiyor.

Şempanzeler uzuvları gereği insan ırkının ardından egemenliği ele alacak ilk hayvan türü olarak görünse de araştırmacılara göre şempanzelerin insan becerilerini tamamen kullanabilmeleri için milyonlarca yıllık bir sürecin geçmesi gerekiyor.

Bilim insanlarına göre hayatta kalan tek dinozor türü kuşlardır.

www.birdunyafilm.co

En zeki kara hayvanı olarak da anılan kuşlar, eğer insan ırkı yeryüzünden silinirse egemen olabilecek bir tür olarak görülüyor.

Uzmanlara göre kuzgunlar ve kargalar, şempanzelerden bile daha zeki olabilir. Büyük gruplar haline çalışabilen kuşlar, rahatlıkla ortak yaşam alanları inşa edebilirler.

Lethbridge Üniversitesi'ne göre, ahtapotlar insan ırkından sonra egemen olmaya aday en güçlü türlerden biri.

Topluluklar halinde yaşamaları ve zeki olmaları aday olmaları konusunda en güçlü etmen olsa da karaya çıktıklarında verimsiz metabolizmaları yüzünden iyi bir yönetim gerçekleştirebilmeleri pek mümkün görünmüyor.

Araştırmacılar, ahtapotların yetersiz kaldıkları yerde karıncalar ve termitlerin son derece başarılı olabileceklerini belirtiyor.

Farklı ortamlara hızla ayak uydurabilen böcekler, tam 480 milyon yıldır Dünya'dalar. 

Bilim insanlarına göre böcekler mantar yetiştiriciliğinden yüzmek ve oyuk açmaya kadar pek çok şeyi yapabiliyor. Eğer böcekler iklim değişikliğinden zarar almadan kurtulabilirse insan ırkından sonra gezegene egemen olabilirler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Dünyanın Çivisini Çıkarttık! İnsanlık Bir Anda Dünya'dan Yok Olsa Ne Olurdu?
Felaket mi Mucize mi: Dünyadaki Tüm İnsanlar Yok Olsa ve Sadece Sen Kalsan Neler Olurdu?
Stephen Hawking'ten Dünyanın Yok Olması Üzerine İddialar ve Bilmeniz Gerekenler

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
28.12.2021

Şempanzeler ile aramızdaki genetik benzerlik %98 düzeyinde. Bu bilimsel bir gerçek. Proteinler arası benzerlikten değil, tek tek milyarlarca nükleotitin (genomu oluşturan baz çiftlerinin) karşılıklı olarak dizilmesi ve aradaki benzerlik ve farkların tespit edilmesiyle ölçülmüş. İnsansılar evrim ağacında şempanze gibi kuyruksuz maymunlardan daha eskidir milyonlarca yıl sonra şempanzelerin insan özelliklerini alamayacağını düşünmek zaten yanlış olur.

28.12.2021

en yakın adaylar büyük kuyruksuz maymunlar yani şempanze, bonobo, goril ve orangutanlardır. şempanzeler çok vahşi. akıllanırlarsa birbirini yok edebilirler goriller fazla halim selim ve cüsseli. orangutanların vücudu oransız ve uygun değil. bonobolar öne çıkar. zikişten başlarını alabilirlerse tabi. diğer hayvanlar insan gibi filan olamazlar. en fazla dinozorlar gibi cüsse ve güçleriyle hakimiyet sağlayabilirler ama medeniyet kuramazlar.

28.12.2021

bu ne bilimsizlik

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ