URI Okyanus Bilimleri Enstitüsü'nden araştırmaya katılan Profesör Steven D'Hondt, mikropların deniz yatağında delinen en eski tortu katmanından çıktıklarını söyledi. D'Hondt, 'Deldiğimiz en eski tortu katmanı aynı zamanda en az besine sahip katman, hala canlı organizmalar var ve uyanıp büyüyüp çoğalabilirler' dedi.
Morono da, tortulardaki oksijenin, mikroplar için hiçbir enerji harcamadan milyonlarca yıl canlı kalabilmelerini sağladığını ifade etti.
Morono, araştırmanın yeryüzündeki en basit canlı yapılarının hayatta kalabilme yeteneklerine işaret ettiğini söyledi ve 'Bizim aksimize, mikroplar bölünerek çoğalıyor dolayısıyla belirli bir ömürleri yok' dedi.
500 milyon yıllık bakteriyide canlandırmışlardı. Bakteriyi hücreye enjekte ederek evrimsel süreçlerini izleyeceklerdi. Kaç yıl geçti üstünden daha da haberini gelişmeleri okuyamadık 500 milyon yıllık bakteriyi mundar etmiş de olabilirler.
Koronavirüsü de böyle saklayın. Fazla sürmez birkaç yüz yıla bulurlar, süprüüüz yazısı da ekleyin. Biz ne çektik, biraz da siz çekin.
adamlara bak sanki dünyada mikrop bitti gitmiş nereleri kazmışlar. insanı inceleyin işte size en büyük mikrop. incele incele bitmez.