Bilim İnsanından Küresel Isınmaya İlginç Çözüm: "Dünya'nın Belli Bir Bölümünü Beyaza Boyayın!"

Ülkemizdeki artan hava sıcaklıklarının ardından gündeme gelen küresel ısınma problemi hakkında bilim dünyasında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Kaliforniya Üniversite'nde görev yapan bilim insanı Jeremy Munday, gezegenimizin baş belası haline gelen küresel ısınmaya çözüm olarak Dünya'nın belli bir bölümünü özel bir boya ile kaplama fikrini ortaya koydu. Detaylar haberde.

Son yıllarda Dünya'nın en büyük sorunları arasında yer alan küresel ısınma problemini sonlandırmak adına yürüttüğü çalışmalara devam eden bilim dünyası, geçtiğimiz günlerde oldukça ilginç bir çözüm önerisi ile yankılandı.

Söz konusu öneri Kaliforniya Üniversitesi Profesörü Jeremy Munday'dan geliyor. Munday'ın baş belası küresel ısınma için verdiği tavsiye: Dünya'yı boyamak.

Bu ilginç çözümü daha iyi anlamak için ilk olarak detaylara bakmamız lazım. Öncelikle, profesörün bahsettiği gezegeni kaplayacak olan boyanın normal bir boya olmadığını söylemek gerek.

Munday'ın kastettiği boya, 2021 yılında ABD’nin Purdue Üniversitesi’ndeki bir araştırmacı tarafından geliştirilen "dünyanın en beyaz boyası".

Söz konusu maddenin özelliği, neredeyse ışığın yüzde 98'ini yansıtabiliyor ve ısı enerjisini güçlü bir klimadan bile daha fazla uzaklaştırabiliyor olması.

Profesör Munday ise bu güçlü beyaz boyanın sahip olduğu soğutma gücünü Dünya'nın yüzeyine uygulayarak küresel ısınmadan kurtulmayı amaçlıyor.

Munday'a göre, Dünya yüzeyinin sadece yüzde 2'lik bir kısmının boyanması oldukça yeterli. Gezegenimizin tüm yüz ölçümünün 510 kilometre kare olduğunu düşünürsek, bahsedilen alanın yaklaşık 10 milyon kilometre kare olduğunu söylemek mümkün.

Munday ayrıca, boyama işlemi sonucu ortaya çıkan fazla yansıma problemlerinin de önemli olmadığını ve ortaya çıkabilecek sorunların "bir bardak suyu okyanusa dökmek" ile aynı etkilere sahip olacağını iddia ediyor.

Peki siz Profesör Munday'ın çözümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Apple Bilgisayar Pazarında da Zirveye Oturacak: Yeni Nesil M3 Çipli Mac Modelleri için Tarih Verildi!

İlginizi çekebilir:

Kara Deliklerin Şifresini Çözmek: Mümkün Olan En Küçük Kara Delik Nedir?
Mars’ta Bulunan Organik Maddeye Dair Kanıtlar “Hayat Var mı?” Sorusunu Bir Kez Daha Düşündürdü
Güneş'in Üzerinde Oluşan 'Ateş Yağmuru' Hakkında İlginç Bilgiler ve Görüntüler Ağzınızı Açık Bırakacak!
Kara Delikler de Dahil Evrendeki Her Şeyin Buharlaştığını Öne Süren Teori Bilim Dünyasını Sarstı

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
5 Yaşındaki Çocuk Şüpheli Şekilde Hayatını Kaybetti: Son Sözü "Anne Beni Bir Şey Isırdı" Oldu
YORUMLAR
17.07.2023

kendilerini buzul mu zannedecekler öyle?

17.07.2023

Mantıklı...hatta fikrim geldiiii, Süreyya Yalçın'ın köpeğini güneş kremine buladığı gibi Dünya'ya güneş kremi sürelim tıpkı boya gibi normal olmayan güneş kreminden... benim neyim eksik bu bilim adamından harcanıyorum buralarda 🤦🏻‍♀️

17.07.2023

irlanda iklim değişikliğini engellemek icin 2025 yılına kadar iki yüz bin inegi öldürecek miş bize göndersinler vatandaş et yesin bari

17.07.2023

I see the white world. I want it painted black...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ