Bilim İnsanı Bir Asteroidi Uzay İstasyonuna Dönüştürmek İçin Olan Büyük Planlarını Açıkladı

Uzayda yaşam alanları oluşturma fikri, insanlığın uzay keşif ve kolonizasyonuna yönelik ilerlemesini temsil ediyor. David W. Jensen'in asteroidleri uzay habitatına dönüştürme konusundaki detaylı planı, gelecekteki uzay araştırmaları için ilham verici bir başlangıç olabilir.

Bir asteroidi dönen bir uzay habitatına dönüştürme fikri bir süredir var.

Buna rağmen, teknolojiler açısından her zaman nispeten uzak göründü, bu nedenle konsept yıllar boyunca çok fazla ilgi görmedi.

Ancak, eğer emekliyseniz ve uzay yaşam alanlarını araştırmakla ilgileniyorsanız, bir asteroidi uzay yaşam alanına dönüştürmek için detaylı bir plan geliştirmek harika bir zaman kullanımı gibi görünüyor.

Rockwell Collins'ten emekli Teknik Araştırmacı David W. Jensen'in kısa süre önce yaptığı da tam olarak buydu.

Bir asteroidi uzay habitatına dönüştürmek için anlaşılması kolay, nispeten ucuz ve uygulanabilir bir planı detaylandıran 65 sayfalık bir makale yayınladı.

Raporun ayrıntılarına tamamen dalmak bu makalenin kapsamının çok ötesinde olacaktır, ancak önemli noktalara değinebiliriz.

Dr. Jensen tartışmayı üç ana kategoriye ayırıyor: asteroid seçimi, habitat tarzı seçimi ve oraya ulaşmak için görev stratejisi. Her birini sırayla ele alalım.

Asteroid seçimi, hangi asteroidin dönen bir uzay habitatına dönüştürülmek için en iyi aday olacağına odaklanmıştır.

Bu kısımda göz önünde bulundurulması gerekenler arasında asteroidin neyden yapıldığı, Dünya'ya yakınlığı ve genel boyutu yer alıyor.

Oldukça derinlemesine bir seçim sürecinin ardından Dr. Jensen özellikle bir tanesinin iyi bir aday olduğuna karar verdi:

Atira. Bu S-tipi asteroidin kendi adıyla anılan bir asteroid sınıfı vardır. Atira yaklaşık 4,8 km çapındadır ve hatta kendi uydusu da vardır - 1 km çapında bir asteroit onun yörüngesinde dolanmaktadır.

En yakın potansiyel asteroit değildi, en yakın yaklaşımı Ay'a olan uzaklığının yaklaşık 80 katı kadardı.

Yine de yörüngesi güneş sistemimizin 'Goldilocks bölgesinde' sabittir ve bu da sonunda dönüştürüleceği habitatın iç sıcaklığını dengelemeye yardımcı olacaktır.

Peki ne tür bir yaşam alanına dönüştürülmeli?

Dr. Jensen dört yaygın türü inceledi: 'dambıl', küre, silindir ve torus. En kritik hususlardan biri merkezcil kuvvetin neden olduğu yerçekimi - ya da 'yapay yerçekimi 'dir. Dr. Jensen, uzun süre düşük yerçekimli ortamlarda yaşamanın zararlı etkilerinden bahsediyor ve bunun için yapay bir ikame kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Ancak merkezcil kuvvet elde etmek için istasyonun dönmesi gerekir.

Atira zaten hafif bir dönüşe sahip, ancak bir uzay habitatı yaratmanın bir parçası da asteroidin kendisini, bir insanın Dünya'da hissedeceği yerçekimini doğru bir şekilde taklit edebilecek makul bir dönüş hızına kadar döndürmeyi içerecektir.

Dr. Jensen ayrıca, belirli bir istasyon türünün seçiminde, yapıldığı malzeme üzerinde yaratacağı kuvvetler, radyasyon ve mikrometeoritlerden korunmak için dış kabukta ne kadar malzeme olması gerektiği ve içinde ne kadar yaşam alanı bulunacağı da dahil olmak üzere çok sayıda başka hususu da gözden geçiriyor.

Bu son husus için, yapıya birden fazla kat eklenmesini ve böylece yaşam alanı boyunca toplam yaşam alanının önemli ölçüde artırılmasını öneriyor.

Sonunda ideal yaşam alanı tipi olarak bir torusta karar kıldı ve ardından toplam istasyon kütlesi, iç duvarın devasa sütunlarla nasıl destekleneceği ve taban alanının nasıl tahsis edileceği ile ilgili hesaplamalara daldı. Hepsi önemli ama bu kadar büyük bir devi tam olarak nasıl inşa edeceğiz?

Dr. Jensen'in cevabı kendini kopyalayan robotlar.

Raporun üçüncü bölümünde örümcek robotların ve kendini kopyalayabilen bir baz istasyonunun kullanılacağı bir plan detaylandırılıyor. Dünya'dan yalnızca en gelişmiş teknik bileşenlerin gönderilmesinin ve kaya öğütücülerden güneş panellerine kadar diğer her şeyi inşa etmek için asteroitteki malzemelerin kullanılmasının önemini vurguluyor.

Teorik olarak tutarlı ve mantıklı görünüyor, ancak iddialara baktığınızda, bu neredeyse bu dünyanın dışında görünüyor.

Öncelikle toplam ağırlığa bakalım - Dr. Jensen dört örümcek robot, baz istasyonu ve 3000 örümcek robot daha inşa etmeye yetecek kadar gelişmiş elektroniği içeren bir 'tohum' kapsülünü sadece 8,6 metrik ton civarında bir ağırlıkla gönderebileceğinizi öne sürüyor en azından teoride.

O zaman daha da etkileyici rakamlara gelelim: maliyet ve zaman. Dr. Jensen, kuşkusuz "zarfın arkası" hesaplamalarıyla, programın yalnızca 4,1 milyar dolara mal olacağını tahmin ediyor.

Bu NASA'nın Apollo programı için harcamayı planladığı 93 milyar dolardan çok daha az. Ve sonuçta daha önce var olmayan 1 milyar metrekarelik bir alan sağlayan bir uzay yaşam alanı olacaktır. Bu da uzayda arazi inşa etmek için metrekare başına toplam 4.10 dolarlık bir maliyet anlamına geliyor.

Muhtemelen daha da etkileyici olan ise zaman çizelgesi, Dr. Jensen tüm inşaat projesinin 12 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanabileceğini tahmin ediyor.

Ancak yaşam alanını hava ve suyla doldurmak ve sıcaklığını düzenlemeye başlamak yine de daha uzun sürecektir. Yine de bu, böylesine iddialı bir proje için nispeten kısa bir zaman çizelgesi.

Bu maliyetler ve zaman çizelgeleri aynı zamanda uzay araştırmalarına ilgi duyan milyarderlerin kişisel servet seviyeleri içinde de yer alıyor - işte size Jeff ve Elon.

Eğer Dr. Jensen'in fikirleri kısmen de olsa uygulanabilirse, ki yüzeysel olarak öyle görünüyor, biraz daha teknik geliştirme ile belki de bir sonraki büyük milyarder uzay yarışması dünyanın ilk yapay yerçekimli uzay habitatını kimin inşa edebileceğini görmek olabilir.

Bu görülmeye değer bir manzara olurdu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bilim İnsanları Hayrete Düştü: Yaptıkları Deneyde Çatlamış Metal Kendini İyileştirdi
Çin'deki Bilim İnsanları Kara Deliklerden Tuhaf Radyo Sinyalleri Aldıklarını Açıkladı!
Kaliforniya'da Korkunç Olay: 70 Bin Sterlin Değerinde Olan Tesla Model S Hurdalıkta İz Bırakmadan Yok Oldu

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
Enteresan Çıkışları ve Görgüsüz Paylaşımlarıyla Meşhur Murat Övüç'ten Kadınları Hedef Alan Hadsiz Yorum
Zeynep Sönmez'den İlk WTA Şampiyonluğu Geldi