Bilim Dünyasında Önemli Keşif: Sibirya'da Bulunan Kurt Kafası ve Yavru Dağ Aslanı En Az 30 Bin Yıllık Çıktı!

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında, araştırmacılar Sibirya’da ilginç bir keşfe imza atmışlardı. Sakha Cumhuriyeti sınırları içerisinde binlerce yıllık olmasına rağmen şaşırtıcı derecede iyi durumda bir kurt kafası ve yavru dağ aslanı bulunmuştu. Bu hayvanlara ait kalıntıların en az 30 bin yıllık olduğu ortaya çıktı.

Buzul çağında yaşayan bu hayvanlar, Temmuz 2018’de Sibirya'daki Sakha Cumhuriyeti'nde yapılan araştırmalar sırasında keşfedilmişti.

Tüyleri, dişleri ve tırnakları bozulmadan binlerce yıl dayanmış yavru dağ aslanı ve kurt kafasına yapılan CT taraması sonucunda organlarının, kaslarının ve beyinlerinin de iyi durumda olduğu görüldü.

2015 ve 2017 yıllarında üç mağara aslanının kalıntılarının izini sürmekte olan bilim insanları, karşılarında tıpkı canlı gibi duran aslan yavrusunu bulduklarında şaşkına dönmüşlerdi.

Tirekhtyakh Nehri civarında, Japon ve Rus araştırmacılardan oluşan bir araştırma ekibinin gerçekleştirdiği bu inanılmaz keşifle ilgili son gelişmeler ise 3 Haziran tarihinde Tokyo'da basına açıklandı.

Jikei Üniversitesi Tıp Fakültesi profesörlerinden Naoki Suzuki, hayvan kalıntılarına yapılan CT taraması sonuçlarının oldukça dikkat çekici olduğunu belirtti.

Sonuçlara göre her iki hayvanın kasları, mevcut organları, hatta beyinleri bile sağlam durumda. Tabii bu durum bilim insanlarının kafasındaki pek çok soru işaretine açıklık getirmelerini sağlayacak önemli bir gelişme.

Bu sayede 30 bin yıl önce yaşamış olan bu hayvanların fiziksel özellikleri ve yetenekleri ile günümüzde yaşayan kurtların ve aslanların karşılaştırılması mümkün görünüyor.

Dişleri ve tüyleri sağlam halde olan kurdun yaklaşık 2 ila 4 yaşları arasında olduğu tahmin ediliyor. 30 bin yıldır buzun içinde kalmış bu kurt kafası sizce de büyüleyici değil mi?

Gördüğünüz gibi kurtun tüyleri ve dişleri yerli yerinde...

Nesli tükenen yavru dağ aslanının ise 800 gr ağırlığında ve 40 cm uzunluğunda olduğu belirtildi. Yavru aslanın doğumundan kısa bir süre sonra öldüğü tahmin ediliyor.

Bakalım, bu önemli keşif ile birlikte bilim dünyasında nasıl gelişmeler yaşanacak?

Kaynak: 1, 2

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
10.06.2019

kuresel isinmayla sibiryada eriyen buzladin altindan boyle suprizler bol bol cikar artik. dna lari iyi durumdaysa soyu tukenmis turleri geri getirmek bile mumkun olabilir.

10.06.2019

erimeyi engellemek için hayvanlardan faydalanmak isteyen bir rus milyarder park kuruyordu, pleistocene park adı

Pasif Kullanıcı
10.06.2019

dağ aslanlarının nesli tükenmedi, avrasya mağara aslanı o fotoğraftaki yavru

10.06.2019

dağ aslanı değil aslında mağara aslanı olacak, haberi yabancı kaynaklardan ararsanız cave lion yani mağara aslanı der ama bizimkiler niye böyle yazmış bilemedim, Panthera spelaea mağara aslanı, dağ aslanı deyişi bugün yaşana pumalar için kullanılır

10.06.2019

haberin fotosunda bile cave lion research project yaziyor.

TÜM YORUMLARI OKU (5)