İnanç sistemleri her ne kadar tüm dünya genelinde kabul ve saygı görse de doğanın kesinliğini simgeleyen bilim tarafından onaylanması her daim tartışılan bir konudur. İnanç verilerinin bilim süzgecinden geçiyor olması inanç bilgisinin doğruluğunu kanıtlar mı bilemeyiz fakat kimi bilim insanları bir 'yaratıcı' fikri üzerine kafa yoruyor ve ilginç varsayımlar ortaya çıkıyor.
Allah'ın varlığı yada yokluğu kanıtlanamayacak debelenmeyi bıraksınlar. Ucu bucağı olmayan bu kainatı yaratan, ve kat kat daha karmaşık bir yapı olan yaşamı bizim minik bedenlerimize sığdırabilen bir kudretten bahsediyoruz. Biz onun yarattığı bir zerre hakkındaki tüm soruları cevaplayabilmiş değilken Allah'ın peşine düşüyoruz. Sura üflendiği gün tövbe kapıları kapanacak. Bu çok manidar bir vakit değilmi? Allah baş sıkışınca gelen tovbeyi, varlığı kesinleştikten sonra gelen inancı istemiyor kalp gözümüzle bakalim, onu görmeyelim hissedelim. Amaç ateistleri ikna edip ruh kurtarmaksa o da olmaz.
Ne zaman bilimle ilgili araştırmalar paylaşılsa hemen islam tartışması başlıyor.Müslüman,hristiyan,yahudi olan bilim insanları da var.Bunlar bilimle uğraşırken zaten tanrı yaratmış diye değil, tanrı nasıl yaratmış diyerekten araştırma yapıyorlar.Siz müslüman kafayla gitseydik dünya değişmezdi diyorsunuz ama bu durumun dediğinizle alakası yok. Araştırma yapan insan var, yapmayan insan var, tembel insan var. Her atestin bilime katkısı olduğunu mu düşünüyorsunuz?
yaşama elverişli tek yer dünya demiş de sunları kaçırmış 1- kaç gezegen tam anlamıyla keşfedilmiş ? muhtemelen tüm gezegenlerin kattrilyonda 1 inden daha azıdır 2- yaşam formunu sadece dünyaya özgü olduunu düşünmek zaten bu yazının ne kadar sığ olduğunu ispatlıyor.