Okuyucuların büyük çoğunluğu edebi açıdan zengin kitaplar okumayı sevse de yalnızca bir şeyler öğrenmek ve genel kültür arttırmak için yazılan kitaplar da mevcut. İşte sizler için sıraladığımız bilgi veren kitaplar...
Okuyucuların büyük çoğunluğu edebi açıdan zengin kitaplar okumayı sevse de yalnızca bir şeyler öğrenmek ve genel kültür arttırmak için yazılan kitaplar da mevcut. İşte sizler için sıraladığımız bilgi veren kitaplar...
Zamanın Kısa Tarihi 1988 yılındaki ilk basımından bu yana geçen yıllar içerisinde bilimsel yazın alanında bir başyapıt konumu kazanarak bu konudaki yegane kaynak olarak gösteriliyor. Evrenin başlangıcından 300.000 yıl sonrasını araştıran ve Hawking’in varlığını ileri sürdüğü uzayzaman dokusundaki kırışıklıkları tespit eden Kozmik Ardalan Kâşifi COBE uydusunun son bulguları da dahil olmak üzere sayısız keşfin yer aldığı kitap, bu alana ilgi duyanlar için muazzam.
Mikroskobik dünyadan zaman makinelerine, atomlardan kuantum bilgisayarlarına, kara deliklerden evrene kadar uzanan Marcus Chown, kullandığı basit dil ve verdiği pratik örneklerle, modern fiziğin temel fikirlerini okuyuculara sunuyor.
Simon Singh, bu kitabında Big Bang teorisini ve ona gelinceye kadar astronomi ve bilim tarihini sade ve anlaşılabilir bir şekilde okuyucusuna açıklıyor. Hem de son derece basit ve sade bir dille.
Bu Bir Çağrıdır, yazarın 1992’den bu yana, inatla, özlemle, öfkeyle zaman ve her zaman umutla dile getirdiği demokrasi, insan hakları ve barış çağrılarını, uyarılarını ve söyleşilerini, bu konulara dair yazılarını bir araya getiriyor.
Attila İlhan tarafından 'Tokat gibi bir kitap' şeklinde değerlendirilen Sivil Örümceğin Ağında, çağımızın ve küreselleşmenin önemli kurumlarından biri olan sivil toplum kuruluşlarının iç yüzünü sunuyor.
Ünlü Türkolog Jean-Paul Roux bu kitapla okuyucularını 2000 yıllık tarih içinde bir yolculuğa, bildiğinizi sandığınız ya da hiçbir fikriniz olmayan olaylara, insanlara ve inançlara tanıklık etmeye davet ediyor.
Ernst H. Gombrich'in kaleminden 1935 yılında çıkan eser, insanlığın gerçek gelişim öyküsünü anlatıyor. İnsanlığın tüm tarihini tarihsel olayların birbirine bağlılığı veya benzerliği ile sunan kitap, bir şeyleri sıfırdan öğrenmek için epey iyi.
Bağlılık ve bağımlılık kavramlarında cinsel rol farklılıklarını inceleyen kitap, temeli aile olan yakın ilişki sistemlerini oluşturan bizlere bilmediğimiz konuları daha anlaşılır bir şekilde sunuyor.
Psikolog Dr. Goleman'ın zeka kavramı konusunda çığır açan kitabı, başarı ve zeka testlerinin temelindeki IQ ölçeğinin, tek başına yeterli olmadığını ve duygusal zeka (EQ) kavramının da bu alanda yer alması gerektiğini anlatıyor.
Zaman diye bir şey var mı, yoksa zihnimizin bize oynadığı bir oyundan mı ibaret? Nörolojik açıdan zaman nasıl işliyor? Beynimiz bunu nasıl algılıyor?
Zaman Neden Akar? isimli kitabında Alan Burdick tüm bu konulara değinerek okuyucuyu aydınlatıyor.
Richard Dawkins'in çok satan kitabı Genişletilmiş Fenotip, evrim konusundaki en net görüşleri aktarıyor.
Genişlemiş Fenotip dünyadaki canlı yaşamın kapsamlı bir materyalist tarihini sunuyor.
Zaman konusuna sadece bilimsel açıdan değil, psikolojik açıdan da yaklaşan Marc Wittmann'ın kaleminden çıkan kitap, okurlara hayatı daha sakin bir şekilde, mevcut ânın farkına vararak yaşamanın, böylece daha tatminkâr bir hayata ulaşmanın ipuçlarını sunuyor.
Bu kitap okuyucuya evrenin en büyük gizemlerini keşfetme imkanı verirken, neden bazı şeylerin gizemini hâlâ koruduğunu anlatacak ve zeki insanların bazı cevaplara ulaşmak için neler yaptığını öğretecek.
Antropolojinin ilgi alanı uçsuz bucaksızdır. İnsanla ilgili, geçmişte ve şimdi yaşanan her şey antropolojinin konusuna girer. Kültürel Antropoloji adlı kitap, antropolojinin en net ve en derin gizlerini sunuyor.
Sadece bağırsağınızdaki bakterilerin sayısı, galaksimizdeki yıldızların sayısından fazla. Aşılara nasıl tepki verdiğimizden, çocukların aldıkları gıdalara kadar yaşamımıza çok derin ve geniş kapsamlı katkıları var. Mikrobiyota adlı kitap, insan vücudunun temellerini anlatıyor.