Bilecik Belediye Başkanı Şahin Hakkında İstanbul Sözleşmesi Afişlerinden Dolayı Soruşturma Başlatıldı

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında İstanbul Sözleşmesi'ne ait şehrin farklı yerlerindeki billboardlara astığı afişlerden dolayı soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afişlerin 'toplumun tüm kesimlerine hakaret içerdiği, öğretmenleri ve polisi zan altında bıraktığını' öne sürdü.

Soylu, yaptıkları suç duyurusu üzerine afişlerin kaldırıldığını ve Şahin ile diğer yetkililer hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Afişlerde ne yazıyordu?

Bilecik'teki bazı billboardlarda yer alan afişlerde İstanbul Sözleşmesi hakkında bazı değerlendirmeler ve Şahin'in fotoğrafı yer alıyordu.

Sosyal medyada paylaşılan ve bazı kullanıcılar tarafından tepki gösterilen bir fotoğrafta afişin en üstünde büyük harflerle, 'İstanbul Sözleşmesi kimden korur?' sorusu, altında da 'Şiddete meyilli herkesten korur: Eşin, eski eşin veya partnerin şiddetinden, abinin, babanın veya diğer aile bireylerinin şiddetinden, işyerinde patronun, okulda öğretmenin, karakolda polisin ya da sokakta, çarşıda veya toplu taşımada tanımadığımız erkeklerin şiddet ve tacizinden kısaca en yakınımızdakilerin şiddetinden korur' ifadelerinin yer aldığı görülüyor.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Anlaşma Sağlandı: Alex de Souza Süper Lig'e Geri Dönüyor!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
26.03.2021

"Şiddete meyilli herkesten korur: Eşin, eski eşin veya partnerin şiddetinden, abinin, babanın veya diğer aile bireylerinin şiddetinden, işyerinde patronun, okulda öğretmenin, karakolda polisin ya da sokakta, çarşıda veya toplu taşımada tanımadığımız erkeklerin şiddet ve tacizinden kısaca en yakınımızdakilerin şiddetinden korur" şimdi bu cümlenin nesi yanlış?

26.03.2021

taciz her yerde süleyman soylu, her yerde

26.03.2021

Burada bir genelleme mi var? Tüm polisleri, öğretmenleri zan altına mı almış? Hayır. Ne yazık ki okuduğunu anlayabilen bir topluma sahip değiliz ya da sırf muhalefet olmak için doğrulardan sapabilen insanlarız. İlk başta koyu harflerle belirtilmiş: "Şiddete meyilli herkesten korur," diye. Ne yazık ki orada yazılan ve yazılmayan her kesim tarafından istismar ediliyor kadınlar. Eğer gerçekten adaleti olan bir ülkeysek, belediye başkanı bu soruşmadan alnının akıyla çıkar. Kadınlar olarak arkandayız.

Pasif Kullanıcı
26.03.2021

Amk cocugu işinize gelmeyince öyle güzel dansöz oluyorsunuz ki burda bir genellememi var diyo bide, malsın dimi o kadar.

TÜM YORUMLARI OKU (5)