Bildiriyi İmzalayan Akademisyenlerden Meral Camcı Tutuklandı

'Barış için Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından hazırlanan 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza attığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, savcılık sorgusunun ardından, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Camcı sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, bugün Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yaklaşık 1,5 saat sorgulanan Camcı, 'Terör örgütü propangandası yapmak' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Meral Camcı, Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce sorgulandı. Camcı, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve yurtdışında olduğu için ifadesine başvurulamayan Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, dün öğle saatlerinde Paris'ten İstanbul'a gelmişti.

Bildiriye imza atan 3 akademisyen 15 Mart'ta tutuklanmıştı

Bildiriye imza atan akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ise 15 Mart'ta tutuklanmıştı.

Bildiriye İmza Atan 3 Akademisyen Tutuklandı...

Tamamlanan soruşturma kapsamında, 3 akademisyen hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

DHA

Akademisyen Meral Camcı'nın tutuklanması sosyal medyanın da en önemli gündem konularından biri haline geldi. #MeralCamcı etiketiyle çok sayıda tweet atılarak TT (Trend Topic) oldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
31.03.2016

Sadece işine gelen twitleri paylaşan gerzek editör

31.03.2016

TERÖRÜ BİTİRİN ONDAN SONRA BARIŞ GELİR ZATEN

31.03.2016

Resmen saçmalık. "bu suça ortak olamyacağız" terimini bilmeyen/anlamayan insanlar bu işi teröriste yardım ve yataklık olarak görüyor. 1200 tane akademisyen aptal bir siz akıllısınız? Mantık, yasa ve kanun çevresinden bakın olaya, araştırın, "bu suça ortak olmayacağız" nedir öğrenin, ondan sonra yorumunuzun ne kadar saçma olduğunu görün.

31.03.2016

"Bu suça ortak olmayacağız" deniliyorsa ortada bir Suç olmalı. Suç neymiş peki?

TÜM YORUMLARI OKU (23)