Bildiklerinizi Unutun! Hayatın Başlangıcı Çok Daha Eskiye Dayanıyor!

Hayatın başlangıcıyla ilgili sürekli araştırmalar yapılmaktadır. Yapılan her araştırma sonucunda karşımıza farklı bilgiler çıkıyor. 

Yapılan son araştırmalarda bizlere gösteriyor ki hayatın başlangıcı aslında daha eskiye dayanıyor.

Yaşamın başlangıcı ile ilgili sürekli araştırmalar yapılıyor.

Bilim insanları yaşamın başlangıcı ile ilgili sürekli araştırmalar yapılıyor. Yapılan her araştırmadan sonra karşımıza farklı sonuçlar çıkıyor. Yapılan son araştırma ise karşımıza tamamen farklı bir bilgi çıkardı.

Son yapılan araştırmaların sonuçları oldukça şaşırtıcı.

Bilim insanlarının hayatın başlangıcıyla yaptığı son araştırmalar sonucu edindikleri bilgilere göre hayatın başlangıcı aslında bildiğimiz tarihin aksine 300 milyon yıl öncesine dayanıyormuş.

Peki, bu bilgiye nasıl ulaşıldı?

Bilim insanları bu bilgiyi 2,5 ile 4 milyar yıl öncesinden yani Arkeyan Devri'nden kalma, Güney Afrika'daki Barberton Yeşiltaş Kemeri bölgesinde bulunan kaya örneklerini incelerken buldu.

Taşlar Almanya'da incelendi.

Barberton bölgesinde bulunan taşlar araştırmacılar tarafından Almanya'da incelendi.

Peki, bu taşlarda ne bulundu da tarihi bu kadar değiştirecek bilgiler edinildi?

Almanya'da yapılan incelemeler sonucunda bazı taşların içerisinde ufak Demir Sülfür Mineral Piriti tanecikleri bulundu. Bu tanecikler incelenince de taneciklerin günümüzden 3.22 milyar yıl önce yaşadığı bulundu.

"Demir Sülfür önemli bir madde mi?" dediğinizi duyar gibiyiz.

Demir Sülfür ilk olarak Günter Wächtershäuser tarafından ortaya atılmıştır. Demir Sülfür, genlerden önce oluşan ilkel bir metabolizma olarak rol oynadığı için çok önemlidir.

Sonucu saptamak için oldukça uğraştırıcı analizler yapıldı.

Kaya örneklerini tarihlendirmek için bilim insanları, pirit kristallerinin içerisindeki Sülfür izotoplarını (34S - 35S) analiz ettiler.

Yapılan incelemelerde Sülfür izotopları oldukça detaylı bir şekilde incelendi.

Bulgulara göre yoğunlaşma, taneciklerin merkezi ve dış halkası arasında değişmiş. Yani bu küçük yaşam formları, 3.22 milyar yıl öncesi civarına kadar uzanıyor.

Bilim sayesinde sürekli yeni bilgiler öğreniyoruz!

Bilim, bizlere yaşadığımız evrenle ve geçmişle ilgili birçok yeni bilgi veriyor. Yapılan araştırmaların devamlılığı bize daha başka bilgiler de getirebilir. Sonuçta bilimde değişmeyen tek şey değişim oluyor. :)

Bilimde daima gerçeklik aranır!

Bilimin en temel konusu olan, 'daimi gerçeği arama' sayesinde birçok yeni bilgiyi öğrenme fırsatını elde ediyoruz. Sabit bir konu yok ve ortaya atılan yasalar ve kuramlar sürekli değişebiliyor. En temelde bilinenler her ne kadar sağlam bir şekilde gerçekliğini korusa da sorgulamak ve her daim araştırmak pek çok kez işe yaramakta.

Haberin tamamı için: sciencealert.com

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
16.11.2016

Müftülük açıklama yapmadan inanmam ;) Sonuç ta evrim teorisi ni savunmayı neredeyse suç haline getirecekler. hz adem de 3 milyon yıl önce yaşamamıştır heralde yoksa milyarlarca peygamber olmalı :D :D Bilim cehalettir :)

16.11.2016

napsakki bu bilgiyle çığlık falanmı atsak..?

16.11.2016

bilim bilim için mi yoksa halk için midir :)))

16.11.2016

DÜSÜNDÜRÜCÜ

TÜM YORUMLARI OKU (7)