Korselerin hizmet ettiği ilk amaç, ince bir bel ve dik meme görüntüsü vermekti. 16. yüzyıldan, 19. yüzyıla kadar kadınlar çeşitli korse stilleri denedi. Bazı korseler, mükemmeliyet uğruna nefes almalarını engelleyecek kadar sıkı oluyordu.
Ancak 19. yüzyılda korseler yeni bir güzellik trendine tanıklık etti. Kadınlar, geçmişteki dik ve sıkı meme dekoltesi yerine memeleri arasında belirgin bir boşluk olmasını tercih etmişti. Memeleri birbirinden ayırmak ve geniş bir dekolte için kullanılan korsenin adınaysa benzerliğinden dolayı 'Boşanma Korsesi' denmişti.
Diğerlerini anlarım lakin Çinlilerin çok garip bir yol çizdiklerini de söylemek isterim .
Siyah diş trendi Doğu Asya'da iki nedenden vardı : Birincisi dişleri korumak içindi çünkü insanlar siyah bir boya alıp dişlerine sürmüyordu. Demir oksit sirke ve çay tozundan suda çözünmeyen bir karışım hazırlanıp o sürülürmüş. Japonya'da 18 yaşından büyük kadınların artık anne/ eş olmaya hazır olduklarını göstermiş. 18.ci yüzyılda yüze yapıştırılan ipek kumaşlar ile ilgili ; Bunun nedeni o dönemde neredeyse herkesin çiçek hastalığı geçirmiş olup yüzde iz kaldığı için insanlar yüzlerini beyaza boyarmış(kurşunlu bir boya olduğu için yüzü daha kötü hale getirirmiş daha fazla sürerlermiş bunu kapatmak için) bu kumaşlarda insancıl bir görünüm vermek için konurmuş yüze ve Afrodit'in yüzünde de ben olduğuna inanılırmış ondan.
lan olum ne pisikopatça işler