Bildiğiniz Her Şeyi Unutun: En Doğru Şekilde Maskara Sürmenin Yolunu Anlatıyoruz!

Kirpiklerinizi daha uzun ve hacimli bir şekilde göstermek için ihtiyacınız olan yegane şey maskaradır. Peki neredeyse her birimizin makyaj çantasında bulunan maskarayı doğru bir şekilde kullanıyor muyuz? İşte en doğru şekilde maskara sürerek kirpiklerinizi öne çıkarmanın tüm doğru yollarını anlatıyoruz!

Öncelikle maskarayı sürmeden önce göz çevrenizin tamamen temiz olduğundan emin olun.

Genel olarak makyaj yapmaya başlamadan önce de cildinizi derinlemesine temizlemeniz önemli. Bununla birlikte maskaranızın daha güzel bir şekilde görünmesi ve sağlıklı olması için göz çevrenizi temizlemelisiniz.

Makyajınıza uygun bir maskara seçebilirsiniz.

Maskara sürmeye başlamadan önce doğru maskarayı seçmek oldukça önemlidir. Sade, yok gibi bir makyaj yapıcaksanız daha şeffaf tonları tercih edebilirsiniz. Nude tonları için de kahverengi tonlarında maskara seçebilirsiniz.

Kirpiklerinizi kıvırın.

Maskaranızın daha etkili olabilmesi için önceden kirpiklerinizi kıvırma aleti ile düzgünce kıvırarak belirginleştirebilirsiniz. Kirpiklerinizin en dibine yerleştirerek nazikçe kirpiklerinizi kıvırın.

Pudra ile kirpiklerinizi ayırabilirsiniz.

Kirpikleriniz istediğiniz gibi tek tek ayrılmıyorsa maskara sürmeden önce fırçanızın ucuna aldığınız pudra ile kirpiklerinizi nemden, yağdan arındırabilirsiniz. Böylece pudra yardımı ile kirpiklerinizi daha rahat ayırabilirsiniz.

Maskarayı uygulamadan önce fırçanın ucundaki fazlalıkları temizleyin.

Fırçanızda kalan fazlalıklar kirpiklerinizin topaklaşmasına sebep olabilir. Bundan dolayı daha temiz ve berrak bir görünüm için maskara fırçanızın temiz olduğuna dikkat etmelisiniz.

Kirpiklerinizin dibinden başlayarak ucuna doğru uygulayın.

Doğru maskara uygulama adımlarından biri maskarayı kirpiklerinizin dibinden başlayarak sürmektir. Ardından ileri geri yaparak kirpik dibinden uçlarına yeniden sürün ve bu işlemi tekrar edin.

İkinci katı uygulamak için en az 10 saniye bekleyin.

İkinci katı uygulamadan önce maskaranın kuruması oldukça önemlidir. Kurumadan ikinci katı sürmeniz yoğun ve yapışık bir görünüme sebep olabilir.

Daha kıvrık kirpikler için maskara fırçasını sağa sola hareket ettirerek uygulayabilirsiniz.

Daha uzun görünümlü kirpikler istiyorsanız fırçanızı dik, daha kıvrık kirpikler istiyorsanız fırçayı sağa sola hareket ettirerek uygulamak çok daha iyi sonuç almanızı sağlar.

Fırçayı dik bir şekilde tutarak kirpiklerinizi ayırabilirsiniz.

Maskara sürerken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de kirpiklerin yapışmasıdır. Fırçayı dik şekilde tutarak yapışan kirpikleri ayırın.

Fırçayı dik tutarak alt kirpiklerinize hacim verin.

Sadece üst kirpiklerinize maskara sürmek alt kirpiklerinizi hacimsiz gösterecektir. Bundan dolayı maskara fırçasını dik tutarak maskarayı hafif bir şekilde uygulayın.

Popüler İçerikler

Altın Portakal Film Festivali'nde Ödül Alan Nur Sürer Başarısını Yılmaz Güney'e Adadı!
Esra Erol’un İfşa Ettiği Sahte Mehdinin Müridinin Esra Erol’u Tehdit Ettiği Video Ortaya Çıktı
Eşit Maaş Alan Çiftin Ev Geçindirme Hakkındaki Anlaşmazlığı Twitter'ı İkiye Böldü