Bıktık Sizden! 10 Çizimde İnsanları Dış Görünüşüyle Yargılayanların Aslında Söyledikleri

Çağımızın hastalıklarından biri de dış görünüşe gereğinden fazla önem verip, ona bir hayli güvenmek. Bunu yaparken göze hoş gelmeyen, alışılmışın dışında ya da çoğunluktan farklı olan herkese daha mesafeli yaklaşmak şöyle dursun, onları kibarca uyarmak da artık sıradan hale gelmiş durumda.

Peki 'kibarca' kurulan yargı cümlelerin altında yatan gerçeklerin farkında mıyız? Buzzfeed'de yayınlanan çizimler bu gerçekleri gözler önüne seriyor.

1. Ne dedikleri:

Ne demek istedikleri:

2. Ne dedikleri:

Ne demek istedikleri:

3. Ne dedikleri:

Ne demeye çalıştıkları:

4. Ne dedikleri:

Ne demek istedikleri:

5. Ne dedikleri:

Ne demek istedikleri:

6. Ne dedikleri:

Ne demek istedikleri:

7. Ne dedikleri:

Ne demeye çalıştıkları:

8. Ne dedikleri:

Ne demek istedikleri:

9. Ne dedikleri:

Ne demek istedikleri:

10. Ne dedikleri:

Ne duymak istedikleri:

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
06.06.2016

Artık alıştık bunlara da. Ben " Fikrini sorduğumu hatırlamıyorum" diyorum en kibar şekilde. Hatta kırıcılık seviyesine göre bende bir o kadar kırıcı tepki veriyorum. Ucu başkasına dokunmadığı sürece özgür bir bireyim. Göt benim göbek benim. İster 10 kilo olur bir deri bir kemik kalırım, ister 1000 kilo olup kapılardan geçemem. Ölen benim kalan benim. "Sizene amınakoyim."

07.06.2016

olmamış bence. hele #6 . ben de obezliğin standartmış gibi normalleştirilerek gösterilmesi taraftarı değilim. bu demek değil ki kilolu insanlar mutsuz olsun. elbette kimse kusursuz değil herkesin artısı eksisi farklı ve insanın kendisiyle barışık olması çok güzel bir şey. olduğun şey ve bununla yargılanmamak doğru olan. zaten yargıladığım bu insanlar değil, kilo. kilo bir çok sağlık sorununu beraberinde getirir. yani evet sen böyle mutlsun ve bundan da bize ne. fakat kilonun, kilolu olmanın "standart güzellik algısını yıkmak" adı altında normalleştirilmemesi gerekir. kaldı ki zaten güzellik görecelidir ve belli bir standartı olmaz fakat sağlıklı olmanın belli standartları vardır ..

06.06.2016

6'dan bolca var onedio'da. Birazdan ben de, bu içerik de çok eleştiri alacağız bu yüzden.

TÜM YORUMLARI OKU (11)