Bi' Ürküp İzleyemeyen Ama Yine de Merak Edenler İçin Netflix'in Yeni Korku Filmi 'Eerie'yi Anlatıyoruz!

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda film ile ilgili şöyle bir içerik paylaşmıştık👇

İzleyicilerini Işıkları Açık Uyumaya Zorlayan Netflix'in Yeni Korku Filmi 'Eerie' Sosyal Medyanın Gündeminde

BuzzFeed'den derlediğimiz bu içerikte de, filmi inceleyeceğiz.

'Kız öğrencilerin eğitim gördüğü Katolik okulunu sallayan bir intiharda, talihsiz bir rehberlik danışmanı, manastırın istismarcı geçmişini ortaya çıkarmak için bir hayalete ihtiyaç duyar.'

Filmde, Sta. Lucia Kızlar Akademisi ile tanıştırılıyoruz. Okulda, Erika adında bir öğrencinin, kendini astığı bir tuvalet bölmesi var. İnsanlar bu bölmeden kaçınmayı biliyorlar.

Not: Film Filipince olduğu için altyazı ile izlemek zorunda kalıyoruz. Bu da, her korku filminin bir klasiği olan aniden çıkan şeylerden kaçmayı zorlaştırıyor.

Ana karakterlerle tanışıyoruz. Bunlardan birisi de okul müdürü olan Sor Alice. Kendisi pek de sıcakkanlı birisi değil.

Bir diğeri de okulun rehber öğretmeni Miss Pat. Miss Pat ise oldukça cana yakın ve sıcakkanlı birisi.

Gecenin bir yarısında, Anna isimli bu öğrencinin işemeye gitmesi gerekiyor. Giderken yanına da birini almaya çalışıyor ama kimse uyanmayınca tek başına gidiyor.

'Benimle gel lütfen, işemem lazım.'

Aniden ekrana fırlayan sahne korkumuz ilk 10 dakikada başlıyor. Ses olmayınca çok da kötü değil.

Anna bu yukarıdaki olaydan sonra travmaya uğruyor ve evine gidiyor. Aferin, Anna. Gerçek hayatta böyle bir şey yaşasak, bizler de Anna gibi evimize giderdik.

Bu noktadan sonra film Miss Pat üzerinden ilerleyecek gibi duruyor. Miss Pat, Joyce isimli bir öğrenciyle konuşuyor. Joyce, Anna ile tuvalete gitmediği için kendini kötü hissediyor ve içini döküyor.

'Sadece Anna gerçekten neler olduğunu söyleyebilir.'

Filmin bundan sonraki 40 dakikası tam anlamıyla korku filmi klişeleri şöleni. İşte o korkutucu anlardan birkaç örnek. Miss Pat'in ofisinden görüyoruz. Karşısındaki sandalye ise boş...

Nedeni bilinmez, Miss Pat gecenin yarısında ofisteyken, ışıklar kapalı.

Karşısındaki boş sandalye.

Gizemli bir şekilde yere kalem düşer...

Almak için eğildiğinde, karşısındaki sandalyede oturan birisi vardır onun ayaklarını görür...

Kişinin, kendisini öldüren kız Erika'nın hayaleti olduğu ortaya çıkar ve kaçıp gitmek yerine Miss Pat hayaletle, yolda tanıdık biriyle karşılaşmışçasına konuşmaya başlar.

'Anna'ya ne oldu?'

Sonraki 45 dakikada da oldukça aşina olduğumuz korku filmi sahneleri var. Mesela, Miss Pat karanlığın içinde ona sırtını dönmüş birini bulur...

Ve tabii ki, Miss Pat bu kişiye yaklaşır ve tahmin edebileceğiniz üzere bu kişinin yüzünün korkutucu olmama ihtimali yoktur...

Aynen öyle.

Sonrasında, Miss Pat yüzünü yıkarken, her filmde mutlaka bulunan klasik bir ayna sahnesi görürüz.

İtiraf etmeliyiz ki, biz arkasından birinin çıkacağını düşünüyorduk, ama yüzünü yıkamak için eğildiğinde, yüzünün su yerine, kanla kaplandığını görüyor Miss Pat.

Sonra Miss Pat'in bunu sadece hayal ettiğini anlıyoruz. Ama yine de korkunç...

Miss Pat filmde oldukça aptalca şeyler yapıyor. Mesela hayaleti karanlıkta, elektrik olmasına rağmen, inatla kibritlerle falan arıyor. Onu izlerken böyleydik:

İşte yine bir korku filmi klişesi örneği. İki kız Miss Pat'in masasında çizim yapıyor.

Çizimlerini yaparken kendilerini kaptırıyorlar ve Miss Pat onlara sakinleşmelerini söylüyor.

Sonrasında Miss Patt kızların çizimlerine dramatik bir bakış atıyor.

İkisi de, birleşince müthiş bir bütünlük kazanan yüzün yarısını çizmiş.

Böyle bir korku filmi sahnesini binlerce kez gördük gerçi...

Daha sonra, Miss Pat kağıdı indirdiğinde, iki kızın ortasında bir hortlak görüyor. Bakın bu yeni işte.

Neyse, Clara isimli bir öğrenci bahçede boğulmuş olarak bulunuyor. Dedektifler geldiğinde okulun saha görevlisinin bunu yaptığını öğreniyorlar ve onu tutukluyorlar.

Eğer filmi izlemek istiyorsanız, bu noktada durun çünkü artık filmin bütün hikayesini anlatacağız. Filmin nasıl bittiğini öğrenmeye hazırsanız, aşağıya doğru inin.

'Spoilerlar geliyor.'

Filmde bir sürü şey oluyor. Erika'nın hayaleti Miss Patt'e, özellikle de Sor Alice tarafından, kendisine kötü davranılmasından bahsediyor. Bunun nedeni ise Erika'nın başka bir kıza ilgi duyması. Sor Alice, Erika'yı başka bir kıza dokunurken görüyor ve Erika'nın eline kürekle vuruyor. Ailesi de çok farklı değil, annesi ceza olarak Erika'nın saçlarını kesiyor.

Tüm bunlardan bıkan Erika, kendini öldürüyor.

'Gitmeye çalıştım ama izin vermediler.'

Erika'nın ailesi, Erika'nın eşyalarını almak için okula geldiğinde Erika, başkalarının bedenini ele geçirebildiğini fark ediyor. O yüzden, babasının bedenini ele geçirip annesini boğuyor ve sonra babasını öldürüyor.

'Yaşarken bunu yapamıyordum.'

Ayrıca, Erika'nın saha görevlisinin bedenini ele geçirdiğini ve sırf hayalet bir arkadaşı olsun diye onun aracılığı ile Clara'yı öldürdüğünü öğreniyoruz.

'Ama o buradayken, benimle arkadaş olmak istemedi.'

Clara öldüğünden beri kampüste olan bir dedektif var. Erika da dedektifi ele geçirip, sırf Miss Pat ile arkadaş olabilmek için dedektif aracılığıyla Miss Pat'i öldürmeye çalışıyor.

Miss Patt, bir saat önce kaçması gerekirken şimdi kaçmaya çalışıyor ama tabii artık çok geç.

Dedektif Miss Pat'i yakalıyor ve onu boğmaya çalışıyor.

Clara'nın hayaleti, Erika'yı engelllemeye çalışırken ikisi de birden yere düşüveriyor.

Erika, dedektifin bedeninden çıkıyor ve Miss Pat nefes almaya çalışıyor.

Miss Pat'i yine ofisinde görüyoruz, Erika ve Clara'nın nereye gittiğini bilmediğini söylediği bir ses kaydı tutuyor. Sta. Lucia artık sakin bir yer.

'Nereye gittiklerini bilmiyorum.'

Şimdi ise beklenmedik bir şey ile karşı karşıyayız. Miss Pat eşyalarını toplayıp, dışarı çıkıyor. Yanından birkaç tane ağlayan, üzgün öğrenci geçiyor. Sonra Sor Alice'i görüyor ve Sor Alice'in ona korku içinde baktığını görüyoruz.

Bir tabuta doğru yürüyen Miss Pat, bunun kendi cenazesi olduğunu fark ediyor. Dedektifin saldırısında boğularak ölmüş aslında.

Miss Pat, yaşarken yakın olduğu Joyce'u görür. Joyce, Miss Pat'in ölümü üzerine, üzüntüsünden binadan atlamak üzeredir. Miss Pat ona doğru koşar ona bir hayalet olarak sarılır. Onun yanında olduğunu söyler. VE SON!

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
11.09.2019

Millet abartmis yok soyle guzel biyle korkunc korku seansi filmi kalitesinde...izledim bok gibi bir film yani, dusuk kalitr korku izleyeyim ara ara sıkılayım sonunda pfff bu muymus olayim diyorsaniz izleyin diyecegim de editör filmi anlatmis zaten. Yani yorumlar fake arkadaslar gayet imdb 5 bir film

11.09.2019

İzlemiş kadar oldum. Thanks

11.09.2019

İzledim, dedikleri kadar olmayan normal sıradan bi korku filmi, abartmakta herzaman ki gibi onedio nun üstüne yok... Netflixte şu zamanlar beklediğim tek güzellik bir breaking bad filmi olan El Camino. Beklemedeyiz...

TÜM YORUMLARI OKU (12)