Bhutan, Dünyada Bir İlki Gerçekleştirdi: Ülkedeki Tüm Sokak Köpeklerini Kısırlaştırdılar

Uluslararası hayvan hakları örgütü Humane Society International’ın desteğiyle sokak köpekleri için aşılama programı başlatan Bhutan yönetimi, sokaklarda yaşayan 150 binden fazla köpeği aşılayıp kısırlaştırdığını duyurdu. 

Bu kararla birlikte sokak köpekleriyle ilgili dünyada bir ilke imza atıldı.

Güney Asya ülkesi Bhutan, sokakta yaşayan tüm köpekleri kısırlaştırıp aşılayan dünyanın ilk ülkesi oldu. Uluslararası hayvan hakları örgütü Humane Society International’ın desteğiyle sokak köpekleri için aşılama programı başlatan Bhutan yönetimi, sokaklarda yaşayan 150 binden fazla köpeği aşılayıp kısırlaştırdığını ilan etti.

Proje kapsamında 32 bin ev köpeğine de çip takıldığı belirtildi. Ulusal Köpek Nüfus Yönetimi konferansının kapanışına katılan Bhutan Başbakanı Lotay Tshering, 2009’da başlattıkları projenin başarıyla tamamlandığını, yoğun çalışmalarla amaca ulaştıklarını söyledi.

Projenin sokak hayvanı sorununun giderek büyüdüğü Asya ülkeleri için bir pilot çalışma olduğu kaydedildi.

Son 10 Yılın En Düşük Su Seviyesi! Meteoroloji'den 12 İl İçin Uyarı: 'Sağanak, sel...'

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
02.11.2023

hehh işte şunu istiyoruz hayvansever olarak yaa. sistematik bir kısırlaştırmayla sevende sevmeyende memnun olacak. 3-5 yıla doğru düzgün köpek kalmaz o zaman sokaklarda. belediyeler layığıyla görevini yapsalardı şuan çoktan çözmüştük bunu zaten.

02.11.2023

isteyince oluyor demek ki. Tabi kontrollü şekilde daha uysal olan ırkların da kısırlaştırılmaması lazım bence. en azından sokaklarda yaşamın devam etmesi kanaatindeyim .

02.11.2023

hepsini kısırlaştırınca nesli tükenir

TÜM YORUMLARI OKU (12)