Beyzbol Parmağı (Çekiç Parmak) Nedir? Beyzbol Parmak Nedenleri ve Tedavisi…

Sporcuların sık yaşadığı sorunlardan biri olan beyzbol parmağı, el ve ayak parmaklardaki şekil bozukluğu ile karakterizedir. Parmakta ağrıya ve hareket kısıtlılığına yol açan beyzol parmağı yaralanmalarının büyük bir kısmı cerrahi müdahale olmadan tedavi edilebilir. Peki, beyzbol parmağı (çekiç parmak) nedir? beyzbol parmak nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen soruların cevaplarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz…

beyzbol parmak diğer bir ifade ile çekiç parmak deformitesi daha çok uzun parmaklarda görülmekle birlikte ağrı ve şişliklere neden olur. beyzbol parmak tedavisi parmak şeklinde oluşan hasara göre farklı yöntemleri içerir. Peki, beyzbol parmağı (çekiç parmak) nedir, neden olur? Beyzbol parmak tedavisi… Haberimizde…

Beyzbol Parmak Nedir?

Parmak ucunun ya da başparmağın şiddetli bir biçimde esnetilmesi durumunda çekiç parmağı durumu meydana gelir. Parmağın düzleşmesini sağlayan mekanizma olan ekstansör tendonun zarar görmesi, kalıcı bir bükülmeye neden olur. Tendonda yırtılma oluştuğunda parmak kendini düzeltmekte zorlanır. Beyzbol parmak deformitesi bazen şiddetli çarpma sonucu bir kemikte ayrışmaya ve kopmaya neden olabilir.

Beyzbol Parmağı Neden Olur?

Spor esnasında yaygın görülen, bir çeşit tendon hasarı olan beyzbol parmağı,  topun parmağın uç noktasında çarpması ve parmağın aşağı bükülmesi sonucu oluşur. Ancak spor haricinde parmağa gelen darbeler de benzer problemlere neden olabilirler.  Örneğin; yanlış ayakkabılara uzun süre maruz kalmak, ya da duvar gibi sert nesnelere parmağın vurulması halinde parmakta hasar meydana gelebilir. Sonuç olarak hasar gören parmağın parmak sırtına olan hareketinde zorluklara ve çoğu zamanda tırnak yatağında şişme, kızarıklık ve ağrılara sebep olabilir.

Beyzbol Parmak Tedavisi

Beyzbol parmak deformitesi, genelde cerrah müdahale olmadan tedavi edilebilir. Buz uygulamasını yanı sıra nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar ile ağrı kontrol altına alınabilir. Ayak çekiç parmak yaralanmalarında yumuşak, esnek ve ön kısmı yuvarlak ayakkabılar tercih edilmelidir. Erken dönemde meydana gelen şekil bozukluklarında hastaya yaklaşık 2 ay parmak ateli takılması önerilir. Ancak kırık ve açık yaralanma söz konusu ise ameliyat ile kırılan kemiğin ve hasar gören tendonun iyileşmesi ve onarımı sağlanır.

Çekiç parmağı iyileşmeye başladığında doktorunuz parmak ucundaki hareketleri yeniden kazanmanız için bir takım egzersizler yapmanızı isteyecektir. Bu egzersizler yerdeki küçük cisimleri almaya çalışmak gibi çeşitli egzersizleri içermektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Fistül Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…
Sedef Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…
Deri Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir? Tanı ve Tedavisi Nasıldır?

Popüler İçerikler

Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede