Beyin Yakan Predestination Filminden 12 Replik

Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir servise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...Tıpkı bir önceki filmlerinde olduğu gibi yine ünlü aktör Ethan Hawke ile işbirliği yapan Spierig Kardeşler bu sefer Looper ile Azınlık Raporu'nun karması olacak bir bilimkurgu-gerilim çeşitlemesine imza atıyorlar!

1. "Peki ya hayatını mahveden adamı ayağına getirebilseydim? Eğer yanına kar kalacağını garanti edebilseydim onu öldürür müydün?"

2. "Eğer ileri doğru gidemiyorsan, geriye doğru bok yoluna düşersin."

3. "Kim olmuş olabileceğin için asla geç değildir."

4. "Neden herkes istediğini alırken bana hiçbir şey düşmüyor? Sürekli güçlü olmaya çalışmaktan yoruldum."

5. "Yaratmak üzere olduğun geleceği bilmek bunaltıcı olabilir. Bu hayatın amacını bilmek."

6. "Her şüpheli bizi eğitir. İşimizi daha iyi yapmamızı sağlar."

7. “Bekleyenlerin başına güzel şeyler gelir derler, bilirsiniz. Ama sadece acelesi olanlar geride bir şeyler bırakır.” dedi. İnanamamıştım. Abraham Lincoln’den alıntıydı.

8. "25 sentlik vıcık vıcık kuşe kağıttan yapılmış, sayfaları ihanet ve acıklı şansızlık hikayeleri kusan dergileri okuyarak acınası hayatları hakkında daha iyi hissetmek isteyen kırılmış kadınlar."

9. "Bu iş (barmenlik) bana gerçeğin kurgudan daha şaşırtıcı olduğunu öğretti. İnanılmaz şeyler duyduğum oldu. Artık hiçbir şey beni şaşırtmıyor."

10. "Sonra bazen insanlar sizi şaşırtır."

11. "Hayatımda pek çok defa yüzüstü bırakıldım. Neden biraz umutlanmayayım ki?"

12. "– Kendini turist mi yoksa katılımcı mı olarak görüyorsun? + İleri fizik, biyoloji ve astronomide üstün başarı gösterdim. Turist, sadece teknesinin yanındakilerin resmini çekmek için okyanusu aşanlardır. Turist olmaya niyetim yok."

Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz..

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
07.01.2016

mükemmel bir film biraz beyin yakıyor ama tavsiye ederim

07.01.2016

evet harika ötesi bi filmdi bu arada biraz kelimesi hafif kaçmış baya yanıyo beyniniz

08.01.2016

senaryo bu kadar muhteşem olabilir. özellikle kadın oyuncu ise tek kelime bir harika. oscar adil bir ödül olsa en iyi kadın oyuncu ödülünü mutlaka alırdı.

15.01.2016

Ödülü hangisine vereceklerini şaşırdıkları için vermemişlerdir..

21.04.2016

İşbu yorum spoiler içerir. Filmde 35 kere oha diyebilirsiniz ancak film bittikten ve beyin işlemcisi soğuduktan sonra (SPOILER spoiler "tamam çift organlı olduğu için çocuğu olması normal ama ilk çocuk nereden geldi" spoiler spoiler) diyerek saçma yea diyip kısmetse olur izlemeye geçersiniz.

TÜM YORUMLARI OKU (6)