Beyin Yakan Çocukluk Resimlerini Yeniden Canlandıran Sanatçıdan 13 Tuhaf Çalışma

6 yaşındayken sanatının zirvesine çıkan sanatçının çocukluğunda çizdiği ve 'bu nasıl kafaymış' dedirtecek illüstrasyonları sizler için Buzzfeed'den derledik.

1. 'Ben özelim çünkü...' adlı otoportre çalışması.

Şöyle anlatıyor; 'Öğretmen bir ödev vermişti fakat ben pek aldırmadım kendi portremi çizmek çok daha cazip gelmiş belli ki, resmin konusunu anlatmaya girmiyorum bile.'

2. Parlak fikir! 'Bekle...'

Kimbilir nasıl bir fikir gelmişti.

3. Annem bir melek mi yoksa?

Resmin köşesindeki not şöyle diyor: 'Adam diyor ki, bağırırken annem böyle oluyor.'

4. Bir kedi? Bir böğürtlen, penguen, Pokemon kırması?

5. Deli bilim adamının labaratuarı!

Şişelerde 'yılan gazı', 'zehirli su', 'zehirli ejderha ciğeri', 'fare kanı', ve 'kaplumbağa kabukları' yazıyor.

6. BN KEDIM BRD UYUYORVEO 12 YAŞND???

7. Bazı resimleri ise o kadar çılgıncaymış ki, tekrar canlandırmak yerine öylece paylaşmış. Çeşitli tuhaf silahlar!

8. Bir kedi ve bir hayalet.

9. ÖP BENİ (Cidden iğrenç)

10. Kardeşi Adam'ın ıslığı!

11. 'Kız Örümcek'

12. Koyundan Korsan!

13. Gerçekten ilginç...

Popüler İçerikler

Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
YORUMLAR

Anaokuldan kalma resim defterime bakarken bir resim dikkatimi çekti. Resimde tavşan kulaklı, domuz burunlu bir yumurta vardı. Şimdi ara sıra karikatürler ve gerçeküstü yaratıklar çizerim. Ama bu düşünsem aklıma gelmezdi. Çocukken çok yaratıcıyız ama büyüyünce köreliyoruz. Size bir anımı anlatayım: 7.sınıftayken şimdi adını hatırlayamadığım bir ressamdan resim dersleri alırdım. Bir gün hastalanmıştı ve derse onun başka bir sanatçı dostu gelmişti. Bize bildiğimiz tüm kuralları unutmamızı, çizgileri değil hayal gücümüzü takip etmemizi söylemişti. Ben de tam olarak ne çizeceğimizi sordum. Verdiği cevap aynen şöyleydi: "Mutlu bir anını hatırla ve boyalarını kağıdın üstünde gezdir." Sonuç olarak insanların bir sanat sergisinde görünce anlam veremediği, bilgisayarlardaki ekran koruyuculara benzettiği, hatta "Bunu ben bile çizerim" diye düşündüğü resimlerden biri çıkmıştı. Kim ne derse desin o kağıttaki mutluluktu. Mutlu olduğum tüm anlar o kağıttaydı.

09.07.2016

Başlıktaki tuhaflıktan kastınız nedir? 6 yaş diyorsunuz, çocukluk yaratıcılığı. Kim bilir o harika çocuk aklından neler neler geçiyordu? Tuhaf olarak damgalanmayı hak etmiyor ama sizin tuhaf dediğiniz şeylere bakarsak yaşadığımız bu yerde tuhaf olmak iyi bir şey. İnsanlar, sıradan olduklarını kabul etmediklerinde başkalarına tuhaf demeyi tercih ediyorlar genellikle. Bu resimler de gayet harika. Çocuk resimlerine bakmayı çok seviyorum, çünkü iç dünyalarına dair çok şey yansıtıyorlar. Anlayabilene, tabii. ~

09.07.2016

ben 6 yaşındayken cin aliyi bile yamuk çiziyordum.Cin ali değil yamuk ali oluyordu resmen.6 yaşındaki çocuktan ne bekliyorsun ? Rahmetli kıvırcık abi bob ross gibi ''belki şurada bir ağaç vardır'' diyip orman yapmasını mı bekliyorsun ?

Öyle deme. İnsanın en yaratıcı olduğu zamanlar çocukluk dönemleridir. Ama insanlar genelde kendinden yaşça küçük olanlara tepeden baktıkları için pek bir şeye benzetemezler. Tabi bu illa resim olmak zorunda değil. Kimi resim yapmayı, kimi hikaye yazmayı, kimi de tahta yontmayı sever. Bu arada yanlışlıkla şikayet ettim kusura bakma. Mobilden girmek,zor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ