Beyin tümörleri yaşamınızda bazı değişikliklerle size işaretler gönderebilir. Bununla ilgili bazı bilgileri ve belirtileri sizlerle paylaştık.
Not: Tümör çeşitleri, yayılma hızları, tedavi yöntemleri ve semptomlar kişiden kişiye farklılık gösterir. Yaşadığınız bir ya da birden fazla belirti, tümöre sahip olduğunuzu ya da olmadığınızı kesin kılmaz. Ailede kalıtsal bir rahatsızlık, bazı belirtiler veya şüpheleriniz varsa doğru tanı ve tedavi için doktorunuza danışın.
Dedemde beyin tümörü nedeniyle öldü. Ben tanıyamadım onu annem hep anlatır. Teşhisten uzun süre önce kendisinde fark ettiği ilk tuhaflığın görüşü olduğunu anlatırmış. Yolda yürürken önüne çamur birikintisi çıktığında yanından geçmeye çalışırken orta yerine basmak, bardağına su doldururken suyu sürekli bardağın dışına dökmek, eline almak için uzandığı nesneyi tek seferde bulduramayıp boşluğu avuçlamak gibi belirtilerle başlamış. Tedavi başladıktan sonra başını duvara vurup ağlatacak kadar çok ağrısı olmuş. Teşhisten tam tamına doksan gün sonra vefat etmiş. Kendimi ihmal ediyorum ama annemin ya da kardeşimin başı ağrıdığında yada sebepsşzce midesi bulandığında aklıma dedemin hastalığı geliyor (Allah'ım esirgesin 😥) doktora götürtene kadar yakasından düşmem. Beyin tümörlerinin küçük bir kısmının ailesel olduğunu öğrenmek biraz rahatlattı.
Çok faydalı bir galeri olmuş.Eklemek isterim ki;beyin tümörleri(bilinenin aksine) çoğu zaman baş ağrısı yapmaz.Bu yüzden tümör tespiti,anlaşılması zordur.(İyi huyluysa) uzun yıllar tümörle farkında bile olmadan yaşayabilirsiniz."Tümör olsa ağrıdan durulmaz" düşüncesiyle yaklaşmayın.Bir blogda okumuştum.Kadın sadece düşüp kontrollere gittiğinde öğreniyor tümörünü.Tesadüfen diyebilecek kadar habersiz.O yüzden ufak küçük belirtileri dikkate almak hayat kurtarıcı.!
Yakın arkadaşımı daha dün kaybettik. Siddetli Baş ağrısı şikayeti ve kusma ile birlikte olmayan sesi gürültüyü sormasi ile suphelenip hastaneye götürdük. Bir trafik kazası sonucu farkedildi. Kazadan pek hasar görmemişti fakat anca farkedildi ve geç kalınmışti.