Beyin Gücünüzü Korumak İçin Mutlaka Almanız Gereken 10 Vitamin

Beyniniz, aklınızın içinde yaşadığı evdir. Ayrıca sahip olduğunuz en güçlü organdır ve doğru bir şekilde çalışması için doğru miktarda beslenmesi gerekir. Kendisini yeteri kadar beslemediğiniz zaman sizi yavaşlatır, odağınızı kaybettirir, sizi daha mutsuz ve güvensiz yapar.

Bu içerikte, beyninizin gücünü en üst düzeye çıkarmanız için gereken besinleri ve hangi yiyeceklerde bulunduklarını anlattım. Keyifli okumalar.

1. Omega-3

Beyniniz % 60 oranında yağdan oluşur. Sağlıklı ve iyi performans gösteren bir beyin istiyorsanız, beyninize doğru yapı taşları sağladığınızdan emin olmanız ve yağın en önemli şeylerden biri olduğunu unutmamanız gerekir.

Omega-3 için en iyi besinler;

Ceviz, chia tohumu, sardalya, somon, keten tohumu, yumurta, balık yağı.

2. Magnezyum

Beyin ve sinir sistemini sakinleştiren bir mineral olarak bilinir. Sinir sistemini rahatlatmak, depresyonu ortadan kaldırmak, kaygıyı azaltmak, stres hormonlarını düşürmek gibi faydaları vardır.

Magnezyum için en iyi besinler;

Badem, ıspanak, kaju, avokado, siyah fasulye.

3. B1 vitamini: Tiamin

Aynı zamanda tiamin olarak da bilinen B1, enerjinizi yöneten süreçler de dahil olmak üzere vücuttaki çok sayıda metabolik süreç için gereklidir. Beyniniz gün boyunca muazzam miktarda enerji kullanır. Düşük seviyelerde tiamine sahip olmak, beyninize ihtiyaç duyduğu hayati enerjiyi sağlayamayabilir. Bu da yorgunluk, sinirlilik gibi durumlara yol açabilir.

B1 vitamini: Tiamin için en iyi besinler;

Deniz yosunu, ayçiçeği, fındık, mercimek, siyah fasulye.

4. B6 vitamini

B6 vitamini, kendinizi daha mutlu hissetmeniz için ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca zihinsel yorgunlukla mücadele etmek için de önemlidir. B6 eksikliği belirtileri şunlardır: Sinirlilik, odak ve konsantrasyon kaybı, yorgunluk, hafıza problemi ve kas ağrıları.

B6 vitamini için en iyi besinler;

Sığır eti, antep fıstığı, ton balığı, hindi göğsü, avokado.

5. B9 vitamini

B9 vitamini folat olarak bilinir. Folat, normal beyin gelişimi için özellikle önemlidir. Beynin bağışıklık sistemimizi iletmek ve düzenlemek için kullandığı birçok nörotransmitteri yaratmada önemli bir bileşendir. Folat ayrıca doğal bir antioksidandır ve çalışmalar beynin fonksiyonunu ve hafızasını korumaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

B9 vitamini için en iyi besinler;

Ispanak, dana karaciğer, brokoli, kuşkonmaz, marul.

6. B12 vitamini

B12, güçlü kemikler, saçlar, deri, tırnaklar, bağışıklık sistemi ve kalp sağlığı da dahil olmak üzere sağlığınızın ve refahınızın birçok yönü için gereklidir. B12 ayrıca beyniniz ve zihinsel sağlığınız için son derece önemlidir.

B12 vitamini için en iyi besinler;

Karaciğer, sardalya, somon, yumurta, maya.

7. C vitamini

C vitamini beyniniz için çok güçlü ve önemli bir antioksidandır. Beyniniz işini yapmak için çok fazla enerji ve oksijen tüketir. C vitamini gibi antioksidanlar, beynin işini yapmasını sağlar ve yıpranmasını önler.

C vitamini için en iyi besinler;

Brokoli, narenciye, biber, karpuz, ıspanak.

8. D vitamini

“Güneş ışığı” vitamini olarak da bilinen D vitamini, çoğu insanın eksikliğini yaşadığı en önemli vitaminlerden biridir. D vitamini genellikle kemik sağlığı ve kalp sağlığı ile ilişkilidir, ancak araştırmalarda D vitamininin beyninizin performansında önemli bir rol oynayabileceği gösterilmiştir. Bazı çalışmalar düşük D vitamini düzeylerinin beynin işlev ve performansını bozabileceğini göstermiştir. 

D vitamini için en iyi besinler;

Doğal güneş ışığı ve D vitamini destekleri.

9. E vitamini

E vitamini güçlü bir antioksidandır. Antioksidanlar vücudunuzun oksidatif stresle savaşmasına yardımcı olmak için kritik öneme sahiptir. Oksidatif stres, vücudunuzda yıpranan hücrelerde oluşan metabolik bir süreçtir. Antioksidanlar bu yıpranmaya karşı savaşır ve hücrelerinizi genç ve en iyi şekilde tutmaya çalışır.

E vitamini için en iyi besinler;

Badem, lahana, pazı, maydanoz, zeytin.

10. Çinko

Nöronlar birbirleriyle etkili bir iletişim kurmak için çinko gerektirir. Eksikliğinde dikkat ve odaklanma sorunları, bağışıklık sistemi sorunları, akne, ishal gibi problemlere neden olabilir.

Çinko için en iyi besinler;

Kabak çekirdeği, sığır eti, kaju, mantar, ıspanak.

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
YORUMLAR
25.06.2018

anlamlı

29.08.2024

HOCAM ŞİMDİ BU DEPRESYON İÇİN GEREÇERLİ Mİ BENCE EVET

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ