Beyaz Perdeden Oyun Dünyasına Adım Atmış, Görünce Epey Tadınızı Kaçıracak En Kötü 13 Film Oyunu

Eğlence sektörünün iki önemli halkası olan sinema ve video oyunları arasında zaman zaman çeşitli işbirlikleri görsek de bunların hepsinin sonu iyi bitmiyor. Gelin beyaz perdeden sonra şanslarını bir de oyun dünyasında denemiş ancak başarılı olamamış 13 yapıma bir göz atalım.

1. E.T. the Extra-Terrestrial

Tarihin en kötü oyunu olarak ansak hata yapmayacağımız E.T. the Extra-Terrestrial 1982 yılında çıkış yaptığında oyun dünyasını yıllarca sürecek bir krize sürükleyip çökme eşiğine getirdi! Koca bir sektörü neredeyse batışın kenarına getiren yapım Noel'e yetişmesi için 5 haftada yapıldı, sonuç da haliyle hüsran oldu. Öyle ki Atari elde kalan oyun kasetlerini çöle gömerek onlardan kurtulmaya çalıştı.

2. Charlie's Angels

2003 yılında GameCube ve PlayStation için çıkışını gerçekleştirmiş olan Charlie's Angels oyun dünyasının kara lekelerinden biri olarak tarihin tozlu rafları arasındaki yerini alan yapımlardan. Döneminin çok gerisinde kalan grafikleri, tek düze dövüş mekanikleri ve bölüm tasarımları, karakterlerin konudan tamamen alakasız bir şekilde nedense sürekli bikinili bir biçimde düşman peşinde koşması gibi sebeplerle oyun kötü olduğu kadar utanç verici de.

3. Fast & Furious Crossroads

4. Street Fighter: The Movie

5. Enter the Matrix

6. The Fifth Element

Luc Besson imzalı kült filmin popülerliğinin ardından filmden bir yıl sonra çıkış yapan oyun kötü oyun tasarımı, sıkıcı bulmacalar, hantal kontroller ve kamera hataları ile dolu bir yapımdı.

7. The Walking Dead: Survival Instinct

8. 007 Legends

9. Fight Club

10. RoboCop

Potansiyel nasıl harcanır sorusuna verilebilecek en güzel yanıtlardan biri olarak karşımıza çıkan bu oyun tam bir fiyasko. Beyaz perdenin ikonik filmlerinden olan RoboCop bu oyunla birlikte alelade, kötü bir uyarlama olmaktan öteye gidemiyor. RoboCop gibi insanüstü bir karakteri yönetirken bu kadar çaresiz hissetmek elbette olur iş değil. Çoğu kişi bizimle aynı fikirde olacak ki oyun yalnızca 30 Metascore'a sahip.

11. Transformers: The Game

12. Rambo: The Video Game

13. Catwoman

İlginizi Çekebilir

Her Kadın Oyuncunun Hayatında En Az Bir Kez Duymuş Olduğu 11 Absürt Soru
Her Bilgisayarda İnternet Tarayıcınız Üzerinden Ücretsiz Olarak Oynayabileceğiniz 13 Oyun Önerisi
Her Biri Adeta Kapı Komşumuzmuş Gibi Hissettiren, The Sims Serisinin 13 İkonik Karakteri

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
15.10.2021

Enter The Matrix ve Path Of Neo oyunlarını yalan yok bayıla bayıla oynamıştım. Özellikle Path of Neo çok güzel hatıralar bıraktı bende. Bu tarz Oyunlar filmlerin fanlarına özel olarak çıkan yapımlar olduğu için özellikle bu 2 oyun misyonunu gayet iyi bir şekilde yerine getiriyordu bence. Path Of Neo'nun bir ramake'ini yapsalar keşke.

15.10.2021

Enter the Matrix gayet güzel bir oyundu. Hele ki çıktığı döneme göre bayağı başarılıydı. Sanırım oynanabilir karakterlerin Niobe veya Ghost olmasından dolayı sevilmedi.

15.10.2021

rambo video game'den daha kötüsünü ben görmedim.. 3 bölümünde hakkını almışsın her birinden ayrı ayrı nefis oyun çıkar 90lar atari salonu oyunu yapmış adamlar.. ayıp be. bu tür işleri (film oyunlarını) gerçekten o filmin fanları hazırlamalı mesela alien isolation harikaydı. bir şey yapılacaksa hakkı verilmeli yoksa hiç yapılmamalı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ