Beta Virüsü Nedir? Beta Virüsü Nasıl Tedavi Edilir?

Özellikle 3-5 yaş grubu çocuklarda yaygın görülen beta enfeksiyonu, kış aylarında çocuklu annelerin adeta kabusu haline gelen bir virüstür. Sebebi ise hastalığın zor atlatılması, çocukları hatta yetişkinleri de yatağa düşürebilen bir hastalık olmasıdır. Basit bir boğaz kültürü ile tanısı kolayca konabilen beta virüsü zamanında uygun bir şekilde tedavi edilmediğinde daha ciddi hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Eğer kendinizde ya da çocuğunuzda beta virüsü belirtileri gözlemliyorsanız sağlığınızı riske atmamak için tedaviyi geciktirmemeye özen gösterin. Peki, beta virüsü enfeksiyonu nedir? Beta virüsü nasıl tedavi edilir? İşte merak edilen bu soruların cevapları...

Kış mevsimi ve mevsim geçişlerinde kapalı alanlarda daha çok vakit geçirmek durumunda kalıyoruz. Ancak bu durum bakteri ve virüslerden nasibimizi almamıza neden oluyor. Yüksek ateş, boğaz ağrısı ve karın ağrısı gibi belirtiler ile özelikle çocukları zor durumda bırakan beta virüsü, sinüslerde, boğazda ve burunda enfeksiyona sebep olmaktadır. Halk arasında beta mikrobu olarak da ifade edilen beta virüsü nedir? Beta virüsü nasıl tedavi edilir? İşte beta virüsü hakkında merak edilen soruların cevapları…

Beta Virüsü Nedir?

Beta enfeksiyonu, bata hemolitik streptococcus pyogenes adında bir çeşit bakterinin sebep olduğu bulaşıcılık oranı yüksek bir bakteridir. Mevsim geçişleri ve kış aylarında yaygın görülen beta enfeksiyonu gribal enfeksiyonlar ile karıştırılsa da daha ağır seyretmektedir. Boğazın içinde iltihap yapan bu bakteri, boğaz ağrısı ve ateşi olan çocukların yüzde 10-15’inde karşılaşılan bir durumdur. Beta virüsü; burundan, sinüse, boğaza ve buradan da akciğerlere yerleşmekle birlikte ciddi bir enfeksiyondur.

Beta Virüsünün Belirtileri Nelerdir?

Nereden bulaştığını anlamakta güçlük çekeceğiniz beta virüsünü belirtileri şunlardır;

• Boğaz ağrısı

• Yutkunmada ve beslenmede güçlük

• İştahsızlık

• Karın ağrısı

• Mide bulantısı ve kusma

• Boğaz ve bademciklerde kızarıklık

• Ağızda kötü bir koku

• Titreme

• Yüksek ateş

• Küçük dilin şişmesi

Beta Virüsü Nasıl Tedavi Edilir?

Beta enfeksiyonunun tedavisi oldukça önemli çünkü bademcik enfeksiyonları eklem ve kalp romatizmasına bazen de böbrek iltihabına çevirebiliyor. Bu yüzden hastalığın bir an önce kontrol altına alınması gerekiyor. Eğer çocukta A grubu Beta hemolitik streptokok iltihabı bulgusu var ise ağız ya da enjeksiyon yolu ile antibiyotik tedavisine başlanır. Aşısı olmamakla birlikte yaklaşık 10 gün süren tedavide hastalığın belirtileri azalsa dahi antibiyotik tedavisine devam edilmesi büyük önem taşıyor.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Pika Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…
Krup Hastalığı Nedir? Krup Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi…
Boğmaca Virüsü Nedir? Boğmaca Hastalığı Nasıl Bulaşır?
Rota Virüs İshali Nedir? Belirtileri ve Tedavisi…
Rota virüsü Nedir? Rota virüsü Belirtileri ve Tedavisi…

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var