Beşiktaş Yakaladığı Avantajı Kaçırdı!

Beşiktaş çok gol atıp, çok gol yiyor. Bu da Beşiktaş’ın defanstaki zafiyetini ortaya koyuyor:

Emirhan Topçu hakkında yorumda bulunmak için henüz erken ancak bu maçta oldukça etkisizdi. Şayet bu performansını geliştiremeyecekse Beşiktaş’ın mutlaka bir sol stoper ihtiyacı var.

Masuaku’nun halen bir yedeği yok. Masuaku’nun verimsiz oynadığı ya da sakatlandığı durumlarda bu pozisyonu dolduracak iyi bir transfere ihtiyaç var.

Defansın zorlanması ve açık vermesindeki bir başka etken ise, mevcut kanat oyuncularının defansif özelliklerinin zayıf olması.

Fotoğraf: FotoMaç

Bu maçta Rafa Silva’nın sol açıkta oynaması ve Rashica’nın etkisiz futbolu da savunmada zaaflara yol açtı. Bu iki mevkiye de transfer şart. Rafa Silva orta sahada, serbest oynadığında çok daha başarılı oluyor.

Beşiktaş’ın takım olarak düşük performans göstermesinde suni çim sahanın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu tip sahalar, alışkın olmayan futbolcuları aşırı yorar ve alıştıkları pas kalitesini düşürür. Nitekim Beşiktaş, alıştığımız etkili paslaşmaları da yapamadı.

Beşiktaş transfer konusundaki açmazını anlayışla karşılıyorum; bir önceki yönetimin çok yüksek ücretler vererek aldığı etkisiz futbolcuları yollamak kolay değil. Piyasa değerinin çok üzerinde ücret alan bu oyunculara kulüp bulmak çok zor. Yine de başkan ve yönetimin şapkadan tavşan çıkartmalarını bekliyoruz.

Beşiktaş, İstanbul’da bu takımı rahat geçer. Bunu sadece kendi sahasında oynayacak olmasından dolayı söylemiyorum. Zaten Avrupalı Beşiktaşlılar Arena Thun stadyumunu İnönü’ye çevirmişlerdi. Van Bronckhorst ve ekibinin yapacağı analizler ve alacakları tedbirlerle İstanbul’daki maçın kazanılacağını iddia ediyorum. İyi bir çim sahada oynanacak olmasının getireceği avantajları da katınca bu iddiamda haklı çıkacağıma inanıyorum.

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış