'Beşiktaş Saldırganlarından Biri Suriye'den'

Beşiktaş'ta 37'si polis 44 kişinin şehit olduğu, 155 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürdürülürken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli bir bilgi paylaştı. Çavuşoğlu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin Suriye'den geldiğini söyledi.

Beşiktaş saldırısına ilişkin yürütülen ve 13 kişinin hali hazırda gözaltında olduğu soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı. 

Bombada TNT ve RDX karışımı patlayıcıların kullanıldığı belirlenirken üçüncü bir kimyasal madde izine de rastlandı. Bombanın fabrikasyon yapımı olduğu belirtiliyor.

Bombanın yurt dışından Türkiye'ye sokulduğu değerlendiriliyor

Saldırıda kullanılan patlayıcıları bir araya getirme kabiliyetinin üst düzey askeri personel bilgisi gerektirdiği bu nedenle bombanın yurt dışında yardım alınarak hazırlandığı ve Türkiye'ye sokulduğu değerlendiriliyor.

Öte yandan DHA saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin kimliklerinin tespit edildikleri bilgisini paylaşırken AA ise saldırganların henüz eşkalinin belirlendiğini belirtti.

Çavuşoğlu: 'Beşiktaş saldırganlarından biri Suriye'den'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Beşiktaş'ta geçen Cumartesi eş zamanlı olarak düzenlenen bombalı saldırılarda, saldırganlardan birinin Suriye'den gelmiş olduğunu açıkladı.

'Beşiktaş bombacısı Suriye'den gelmiş. ABD Dışişleri Bakanı Kerry'e de söyledim' diye konuşan Çavuşoğlu, saldırganla ilgili başka bilgi vermedi.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
14.12.2016

Teröristlerden biri Suriye'den gelmiş demeyeceksiniz sayin soylu. Teröristlerden birini biz ülkeye Suriye'den sokmuşuz diyeceksiniz.

14.12.2016

Suriyeliler için Devletten yapmasını beklediğim ve Türk halkının ülkesinin geleceği için uygulaması gereken kanunları sıraladım. 1) Mültecilere kira yardımı yapılmamalı, ev verenlere soruşturma açılmalı. 2) Eli silah tutanları Fırat kalkanı operasyonunda yetiştirilmesi hem bizim askerimizin şehit sayısını azaltır hem de Arabı Arap ile savaştırarak Türklerin Araptan intikamını almış oluruz. 3) En ufak bir Devlet yardımı uygulanmamalı. Aç kalmaları sağlanarak ülkeden soğumaları sonucu uzaklaşmalarını sağlamış oluruz. Şimdilik bu kanunlar Türkiye de ki terörü ve İslam denen dinin İşid terörünü ilerletip Türkiye ye kan getirmesi kesilmiş olur. Ve her ne kadar acı bir gerçek olsa da İslam için yeniden söylüyorum modern dünyanın ihtiyaçlarını karşılamıyor ve bizim Atatürk'ün kudretli ve kutsal ilkeleri ile hareket etmemiz lazım. Söylediklerim ırkçılık barındırmaz saçma sapan humanistlik kasacağınıza az vatanınızı ve bu ülkenin kurtarıcısını düşünün..

Dedikleri çok dğru fakat, biz senin dediklerinin tam tersini yapalım diye RTE avrupadan kendine harçlık alıyor, Putin'den gaz indirimi alıyor fakat üstüne üstlük bu indirimden vatandaş yararlanmıyacak diyor, Eğer kimliğinde suriye damgası var ise bu gazı bedavaya kullanabiliyor ve parası sen ben ödemek durumda kalıyoruz. PTT kuyruklarını görmüşssndür her aynın 27-30 aralarında suriyelilerden içeri giremiyorsun. Biz koca ay çalışalım maaşımız vergi dilimine tabi tutulsun normal net maaşımızı denklemek adına mesailere kalalım o sadece üreme derdindeyken bi elinde tespih bi elinde çay tüm aile devletten maaş alsın diye beklesin. RTE şimdi de halepteki insanlar iççin 80 bin çadır talebi istedi, bu hemen hemen 40 binine maaş + yardım / ya yardım yaparsın ya maaş verirsin. ikisini bir arada yaparsan daha çok bekleriz biz kurtarılmayı .

15.12.2016

adam gelmedi siz soktunuz.

TÜM YORUMLARI OKU (29)