Beşar Esad 'Türkler Bizim Kardeş Toplumumuz' Dedi ve Ekledi: 'Suriye ile Sorununuz Nedir?'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Putin-Erdoğan zirvesi öncesinde Rus kanalına verdiği röportajda 'Türkler bizim kardeş toplumumuz. Türklere soruyorum: Suriye ile sorununuz nedir?' dedi.

Euronews'ten Enis Günaydın'ın haberine göre, Russia 24 haber kanalına özel röportaj veren Esad, Suriye'nin hiçbir zaman Türkiye'ye yönelik düşmanca bir tavır tutunmadığını savunarak, 'Türk vatandaşlarının ölmesini gerektirecek sorun nedir?' sorusunu yöneltti.

'Suriye ve Türkiye'nin ortak çıkarları var...'

Esad sözlerine, 'Türk-Suriyeli evlilikleri var, aileler var. Suriye ve Türkiye'nin ortak çıkarları var. Türkiye'de çok sayıda Suriye kökenli insan var, Suriye'de ise çok sayıda Türk kökenli insan var. Karşılıklı kültür alışverişi tarihe dayanıyor. Bu nedenle onlarla bizim aramızda ciddi anlaşmazlıkların olması mantıklı değil' ifadelerini ekledi.

Röportajın sadece bir dakikalık kısmını paylaşan televizyon kanalı, mülakatın tamamını Putin-Erdoğan zirvesinin de gerçekleşeceği 5 Mart tarihinde yayınlayacağını duyurdu.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
04.03.2020

göreceksinzi 1 yıl içinde türk ordusu suriyeden çekilecek. ve cekilirken de zafer nidaları atacaklar. olan orda şehit düşen gariban cocuklarına olacak. burda savaş cıgırtkanlıgı yapanları askerlik şubesine bekliyoruz. klavyeden artislik yapmak kolay. gariban cocukları ölüp duruyor. neden bir tane devletin üst düzeyindekilerin cocukları ölmüyor diye sormaktan aciz klavye erkekleri sizi....esad cinlilerle bile anlaşmalar imzalamaya başladı bizde 6 milyon suriyeli ile kalakaldık. sırf inat ugruna .

04.03.2020

Helal olsun kardeşim aynen öyle

hakikaten ya bizim suriye ile sorunumuz nedir..

04.03.2020

elestiri yapmadan herkes alternatif bir senaryoyu düşünmeli. ilk başta Esat desteklenseydi Türkiye'nin durumu bugün ne olur du? Bence Esat ile hem pkk yi hem de ypg yi hem de isidi ezip gercerdik

Ama amerikada var o da esada karşı.

TÜM YORUMLARI OKU (85)