Beş Kuruş Para Vermeden Milyonlarca Kitabı Okumaya İmkân Veren Bu Web Siteleri En İyi Dostunuz Olacak!

Okumayı seviyoruz o halde neden beş kuruş para vermeden hem de yasal yollarla kitaplara ulaşmayalım?

Kitapçıları gezmek, raflar arasında bize yepyeni bir dünyanın kapısını aralayacak kitapları keşfetmek...

Müthiş bir his! Buna biz de katılıyoruz ama gelin görün ki her ay hazırlıksız olduğumuz masraflarla karşılaşınca istediğimiz birkaç kitabı satın almak bile zorlaşabiliyor. İş sadece bizim ekonomik durumumuzla ilgili değil, bir de dünyaya olan borcumuz var.

Her basılı kitap için onlarca ağaç bu dünyadan siliniyor ve okuduktan sonra kitapları paylaşmak yerine çoğunlukla kütüphanemize yerleştiriyoruz.

Hepimizin cebinde müthiş mobil telefonlar olduğunu ve ekranlarda sürekli bir şeylerle uğraştığımızı düşününce burada geçen vakti anlamlı hale getirip bir yandan da kağıt tüketimimizi azaltmak fena olmaz. Bu noktada kitapların İnternet üzerinde de ücretli satıldığını hatırlıyoruz ve hevesimiz kursağımızda kalıyor. Kalmasın, bir kuruş bile ödemeden dünya çapında milyonlarca kitaba erişebileceğimiz bazı az bilinen kaynaklar var.

Project Gutenberg

60.000'den fazla elektronik kitap, gönüllü editörler tarafından özenle oluşturulmuş biçimde bizi bekliyor. Herhangi bir uygulama indirmeye yahut bir hesap açmaya bile gerek yok, telif hakkı dolan eserler Project Gutenberg'in kütüphanesine ekleniyor. Burası müthiş bir maden!

Internet Archive

Internet Archive herhalde gelmiş geçmiş en büyük hizmetlerden biri, elektronik kitap sayısı 1 milyondan fazla, Türkçe dahil her dilde kitaba erişim mümkün ve 2 haftalığına ödünç alıp tüm kitapları okuyabiliyoruz. En iyi dostunuzun bile sağlayamayacağı rahatlığa kavuşun, bu siteyle hemen tanışın.

Open Library

Burası tam anlamıyla bir kütüphane. Sadece kitaplara değil, o kitapların eski edisyonlarına, farklı çevirilerine ve kitapla ilintili çalışmalara da kolayca ulaşmak mümkün. Türkçe dahil onlarca dilde yayın var, tek gereken kapısından girmek ve keşfe başlamak.

Google Kitaplar/Apple Kitaplar

Direkt olarak mobil uygulamalar vasıtasıyla ister iOS ister Android kullanıcısı olun Google Kitaplar ve Apple Kitaplar uygulamalarıyla farklı dillerde binlerce kitabı tek tıkla indirip okuyabiliyorusunuz. Dosya indirip kaydetme, transfer etme gibi dertler de yok.

AltKitap

Binlerce sayfalık romanlar yahut dünya klasikleri okumak zorunda mıyız? Türkçe öyküler, kurgu eserler okumak istediğimizde AltKitap'ın eşsiz, yüzlerce az bilinen ama kuvvetli kaleme sahip yazarlarla donanmış kütüphanesinde kaybolmayı denemek gerek.

Popüler İçerikler

TÜİK, Ekim Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık 48,58'e Geriledi! Kira Zam Oranı da Belli Oldu
Yapay Zekaya Vergi Geldi: ChatGPT Üyeliklerine KDV Zammına Tepki Yağdı
Güldür Güldür Show'dan Duygulandıran 29 Ekim Skeci Geldi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.01.2020

Teşekkür ederim, ama kitap daha çok tercih ederim. Kitap sevenler bana hak verecektir. Kitabın kapağı, kokusu, içinde yazarın hayatı yazıyorsa, ya da resimler varsa, onları okumak ,incelemek bana daha zevkli gelmiştir hep. Bazen kitabın hoşuma giden cümlelerini keçeli kalemle çizerim. İnternet sayfasının altını çizemezsin ya... Ya da, ben kitap okuduktan sonra, paylaşmayı da severim... O kitabı daha çok kişi okusun, yararlansın diye... Ama yine de, kitap okuma oranının çok az olduğu ülkemizde, nerede okursanız okuyun.

13.01.2020

Kitap kokusundan, dokusundan vazgeçemem. Kitaplığıma dizmek de ayrı bir olay zaten. Rahatlatıcı eylemler.

13.01.2020

Bunların arasında Open Library ve Internet Archive gibi siteler genellikle akademisyen ya da tez öğrencisiyseniz hayat kurtarıyorlar. Edebi eserlerin koleksiyonunu yapmak ayrı bir şey, bu mecralarda daha çok araştırma konunuzla ilgili kütüphanelerde bulamadığınız kitaplara ulaşıp para vermekten kurtuluyorsunuz. Gerçi keşke bilimsel yayınları da evde raflara dizmek mümkün olsa ama ne yazık ki profesör olmadan mümkün değil çünkü en ucuzu 100 dolardan başlıyor :(

13.01.2020

Öncelikle şunu söyleyeyim zaten okuyan bir millet olmayan Türklere bu içerik gereksiz. Ve kitaplar için rastgele ağaçlar değil çok yaşlı ve artık yıkılma tehlikesi olan ya da zararlı olan ağaçlar ve özel alanlarda bu tarz ihtiyaçlar için yetiştirilmiş olan ağaçlar kesiliyor. Ve Google Play Kitaplar ücretli.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ