Berrak Tüzünataç 'Hızlı Bina Tarama Yöntemi' Konusunda Ekrem İmamoğlu'na Sitemde Bulundu

Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen depremler ağır yıkıma yol açtı. Binlerce kişinin enkaz altında hayatını kaybettiği afetlerin ardından gözler maalesef ki İstanbul'a çevrildi. Uzmanların sık sık uyarı yaptığı İstanbul depremi konusunda vatandaşların büyük bir kısmı harekete geçti. İstanbul'da bulunan binaların hasar tespiti ve depreme karşı dayanıklılığı için testler yaptırılmaya başlandı. Berrak Tüzünataç İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'Bu keyfi bir şey mi ki kişilerin kabulüne bırakılıyor?' sözleriyle sitem etti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin acısı hepimizin yüreğinde oldukça taze halde.

Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen depremlerde ağır hasar alan Hatay felaketin şokunu henüz atlatamamışken bir acı daha yaşadı.

Birkaç dakika arayla yaşanan depremde hasarlı binaların yıkılması dışında can kayıpları da yaşandı. Enkaz altında kalanların olduğu iddiası ise yeniden içimize ateş düşürdü.

Tüm Türkiye'yi derinden sarsan depremlerin ardından gözler metropol şehir İstanbul'a çevrildi. Uzmanların sık sık yinelediği İstanbul depremi uyarıları bir kez daha gündeme geldi.

İstanbullular, yaşadıkları binanın depreme karşı dayanıklı olup olmadığını ve risk durumunu araştırmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Hızlı Bina Tarama Yöntemi” uygulamasını vatadandaşlara sundu. Bu yönetmenle vatandaşlar binalarının risk durumunu öğrenebiliyor.

Oyuncu Berrak Tüzünataç, istek üzerine yapılabilen bu uygulama hakkında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslendi.

Ekrem İmamoğlu'na sitemde bulunan Tüzünataç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarında uygulamanın kişilerin insiyatifine bırakılmaması gerektiğini söyledi.

twitter.com

👇👇

👇👇

👇👇

İlginizi Çekebilir

Nil Karaibrahimgil'in Depremle İlgili Dikkat Çeken Çıkışına Işık Hızında Geçmiş Hatırlatması Yapıldı
Ünlü İsimler Hatay'da Meydana Gelen Depremlerin Ardından Yapılan Çadır Çağrısıyla Küplere Bindi!
Oktay Kaynarca Kendi Adını Kullanarak Depremzedelere Yardım Toplayan Sahte TikTok Hesabını Şikayet Etti

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.02.2023

Tüm binaları zorunlu olarak test etme yetkisinin belediyede olduğunu sanmıyorum.Merkezi yönetim kanun çıkarıp mesela 5 yıl içerisinde herkes oturduğu binanın deprem dayanıklılık testini yaptırıp sonuçları teslim etmek durumunda diyebilir...

22.02.2023

Merkezi yönetime gerek kalmadan, belediye meclisinde bu konuya bütçe görüşülür ise ve kabul edilirse kimse karşı çıkamaz. Bütçeye karşı çıkanlar olacaktır ama bunu hemen şimdi görüşürlerse, seçim arifesinde hayır demeleri de zor olacaktır.

21.02.2023

Demek adanada boydan yarılmış çatlak oluşturmuş binaların tarama ve tespitini görse aklını yitirir adam koca binayı çekiçle kontrol etti gitti ablacım sen dua et olmadan adım atan bir işe kalkışan birisi çıkmış keşke her ilin başkanları böle hızlı mızlı kontrol etseydi bu kadar can kaybı yaşamazdık…

e biraz da kendi düşünecek insan yahu

TÜM YORUMLARI OKU (17)