Berlin'de Binlerce Kişi Koronavirüs Önlemlerine Karşı Yürüdü

Almanya'nın başkenti Berlin'de binlerce kişi hükümetin korona tedbirlerini protesto için bir araya geldi. Maske ve sosyal mesafe gibi kurallara aldırış etmeyen göstericilerin başını aşırı sağ grupların çektiği belirtildi.

DW Türkçe'nin verdiği bilgiye göre protestocular, ağırlıklı olarak aşırı sağcı gruplar, aşı karşıtları ve komplo teorilerine inanan ve savunanlardan oluştu.

Koronavirüs tedbirlerin eleştirildiği döviz ve pankartlar taşıyan göstericiler, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Sağlık Bakanı Jens Spahn aleyhine sloganlar attı.

Alman polisine göre gösteriye 17 bin kişi katıldı.

Göstericilerden bazılarında Nazi rejiminin sembolü gamalı haç dövmeleri görülürken, bazılarının da Yahudi düşmanı söylemlerin olduğu tişörtler giydiği ve Yahudi Soykırımı'nı hafife alan ifadelerin olduğu dövizler taşıdığı görüldü.

🎥 Uyarılara rağmen maske takmayan, sosyal mesafe kurallarına uymayan göstericilerin eylemi erken sonlandırıldı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Almanya'da, federal hükümetin sıkı tedbirler aldığı Mart ayı sonundan bu yana Berlin ve Stuttgart başta olmak üzere, pek çok kentte koronavirüs tedbirlerine karşı gösteriler yapılıyor.

Uzmanlar, katılımcıların sosyal ve siyasal yapısı kentten kente değişiklik gösterse de, protestolara aşırı sağcıların, demokrasi karşıtlarının, muhafazakarların, aşı karşıtlarının, sağ popülistlerin, ezoteriklerin, Yahudi karşıtlarının, antikapitalistlerin ve koronavirüs tedbirlerine karşı çıkan sade vatandaşların katıldığını söylüyor. 

Sosyal medyada organize olan bu grupların en göze çarpan ortak özelliği ise komplo teorilerine inanıyor olmaları.

Almanya'da an itibarıyla vaka sayısı 211 bini aşmış durumda. Can kaybı ise 9 bin 200'ün üzerinde.

AA ve DW Türkçe

Popüler İçerikler

Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
YORUMLAR
02.08.2020

Yobaz her yer de yobaz. Fanatizm her zaman başa dert.

Pasif Kullanıcı
02.08.2020

Sadece yobazlara etki eden ölümcül bi virüs çıksa da dünya tertemiz bir hale gelse aq

01.08.2020

Aslında virüs bahane, ABD ve Avrupa'da tekrardan ırkçılık sesleri yükseliyor ama bence bu sefer ırkçılık kurbanı Yahudiler olmayacak. Ordaki gurbetçilerden ve son zamanlarda artan arap ve afgan goclerinden sağ kesim çok rahatsız . Aslında burda acaba hatayı kendinde mi aramalı insan diyorum. Çünkü oraya özellikle son zamanlarda gidenler uyum sağlayamadı , giden suriyeliler diyor ki bira festivali yapılmasın , bizimkilerle aralarında zaman zaman olay çıkıyor zaten. Trump gibi birisi kazanırsa birkaç senaryo insanın aklına geliyor

TÜM YORUMLARI OKU (15)