‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ Sloganı Ağır Cezalık!

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için evinden çıktığı sırada polisin hedef gözeterek başından vurduğu, 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan hakkında, ‘ Berkin Elvan ölümsüzdür ‘ sloganını atmak ağır cezalık sayıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin hazırladığı iddianamelerden birinde, bu slogan ‘Terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek slogan‘ olarak nitelendi.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre, 1 Mayıs’ta Beyoğlu’nda ‘Berkin Elvan ölümsüzdür‘ sloganı atan 11 kişi hakkında İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, bu kişiler hakkında “ Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçundan 9 yıl ile 26 yıl arasında hapis cezaları istendi.

İddianamede, şüphelilerin ”Berkin Elvan ölümsüzdür”, “İbrahim Çuhadar ölümsüzdür” , “Katillerden hesabı DHKP-C soracak” sloganlarını attığı belirtildi. Sloganlar için de, “ Terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlerle başvurmayı teşvik edecek, terör örgütünün üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde propaganda ” tanımı yapıldı.

İddianamede gizli tanık ifadelerine de yer verilmesi dikkat çekerken, şüphelilerin ‘DHKP-C’nin verdiği talimat doğrultusunda‘ gözaltı sırasında üst araması yapılmasına ve parmak izinin alınmasına direnip açlık grevine gittiği savunuldu.

Diken

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler