Berkay Şahin'in Eşi Özlem Ada Şahin, Cadılar Bayramını Kutladığı İçin Instagram'da Tepkilerin Odağı Haline Geldi!

Halloween geldi çattı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizde Cadılar Bayramı kutlamaları yapıldı.

Kimileri coşkuyla Cadılar Bayramını kutlarken, kimileri de ülkemizde Cadılar Bayramı kutlanmasını eleştiriyor biliyorsunuz ki...

Özlem Ada Şahin bu gönderinin ardından bir anda sosyal medyada tepkilerin odağı haline geldi...

Özellikle kendisini, 'din' üzerinden vurmaya çalıştılar...

Hatta daha da ileri gidenler oldu...

Özlem Ada Şahin de tüm bu eleştirilerin ardından bir takipçisinin yorumuna şu şekilde yanıt verdi.

İnsanların hayatlarına müdahale etmekte üstümüze yok...

Gerçekten insan bazen hayret ediyor... Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
01.11.2019

Amkdumun yerinde herkes alim herkes her siki biliyor anasını satayım. Müslümanlıkla, dinle, imanla, aşureyle, ramazanla, muharremle ne alakası var lan bunun. Cadılar Bayramı için "hristiyan mısınız?" diye gerzeçke sormuşlar. Be amkdumun cahil şuursuz sığırı, Cadılar Bayramı Paganların ortaya çıkartmış olduğu bir bayramdır. Ama günümüzde hristiyanmış şuymuş buymuş farketmeksizin isteyen kutlar eğlenir. Zaten bu cadılar bayramı dediğin şey, dinsel bi çağırışımından ziyade insanların eğlenmesiyle geçiyor. Eğlenmekten bu kadar korkan bir sığır toplum nasıl meydana geldi hayret doğrusu.

01.11.2019

Pagan inanışlarına dair bir çok geleneği yeniden “hatırlatarak” , ticarileştirerek , popülerleştirerek hafıza ile resmen dalga geçiyorlar. Ben şunu anlayamıyorum : Paganlığın sözkonusu inancı anlaşıldığı üzere Hristiyanlık öncesi Avrupa’nın mirası . Türkiye Cumhuriyeti’nde bunun popülerleştirilmesi ne alaka arkadaşım ? Şimdi Japonya’da aşure günü yapılsa bir Japon buna çok büyük sevgi gösterebilir mi ? Elbette muharrem ayı ile cadılar bayramını bir tutmuyorum. Ama özü itibariyle seküler ritüeller değil ikisi de.

01.11.2019

Karşı çıkanlar doğruyu söylüyor; Arap kültüründe böyle bir şey ya da buna benzer eylemler yok. Ama bilhassa Balkan Türkleri asırlardır her 6 Ocak'ta Bocuk Gecesi'ni kutlar. Üstelik Hıristiyanlar da, Müslümanlar da kutlar bunu. Mısırlar haşlanır, çekirdek ve kış meyveleri yenir, bol bol kabak tatlısı pişirilir (kabak pişen eve bocuk karısı/cadısı girmez), ürkütücü kılıklara bürünülür ve gidilen evlerden kabak tatlısı vb. istenilir. Cadılar bayramı da bunun şekerli versiyonudur. Kendi tarihini, kültürünü bilmeyen insanlara tuhaf, özenti ve ''gavurvari'' gelecektir ama aynı insanlar zaten Türk milletinin Osmanlı'dan türediğini sanıyor. Tartışmaya gerek yok, he deyip geçiniz.

01.11.2019

Komik bir açıklama yapmışsın . Bu içerikteki ritüel doğrudan Cadılar Bayramı’nı kopyalamak . Senin o Balkanlar’da yapılan , bizde ise Keşan’da düzenlenen geleneksel kutlama ile zamanlama açısından da bir ilgisi yok . Kaldı ki burdakiler Bocuk Gecesi kutlamıyorlar. ABD’de, Kanada’da ağırlıklı olarak kutlanan Cadılar Gecesi’ni kutluyorlar. Osmanlı ne alaka ? Osmanlı diye bir etnisite var da birileri mi türemiş ? Benedict Anderson’dan Imagined Communities adlı başyapıtı okumanı öneriyorum.

01.11.2019

isi dine, hristiyanlasmaya baglayanlar cok komik gercekden :))))) cadilar bayrami hristiyan koklere dayanmaz, aksine vatikanin en cok karsi ciktigi geleneklerden biridir. kokleri irlanda keltlerinin pagan gecmisine dayanir. amerikaya gocen irlandalilar tarafindan getirilmis. gunumuzde paganizm kalmadigini dusunursek tamamen sekuler bir kutlama eglencedir. tabi belli kesim icinde eglence ve yaraticilik gecen herseye otomatik karsi olduklari icin sekuler yada hristiyan olmasi onlar icin bir fark yaratmayacaktir.

TÜM YORUMLARI OKU (38)