Bereket İçin Her Yıl Tanrıçalarının Adet Döngüsünü Kutlayan Doğurganlık Festivali Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Çoğunuzun daha önce hiç duymadığı bir festivalle karşınızdayız! Hindistan, Assam'da kutlanan 'Ambubachi Mela' adındaki doğurganlık festivali hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizlere anlattık. Hadi buyurun 👇

Ameti ya da Tantrik Doğurganlık Festivali olarak da bilinen "Ambubachi Mela", Hindistan'da Haziran ayında kutlanan bir festivaldir.

Festival, Assam'daki Nilachal tepelerinde bulunan Maa Kamakhya Devi Mandir Hindu tapınağında düzenlenir ve festival dört gün sürer.

Festival, tanrıça Kamakhyain'in yıllık regl döngüsünü anmak için kutlanır.

Hindistanlılar, bu kutlama sayesinde dünyanın verimini artıracak yeterli yağışın geleceğine inanırlar.

“Su ile konuşan” anlamına gelen Ambubachi, yeryüzünü verimli ve verimli hale getirmesi beklenen yağmuru ifade eder.

En eski tantrik uygulamalardan biri olan bu festival, Assam'daki tüm inananlar tarafından saygıyla karşılanır. Festival süresince, tapınak ibadet edenlere kapalı kalır ve sadece kadın rahipler veya sanyasilerin hizmet vermesine izin verilir.

Bu süre zarfında Kamakhya yakınlarındaki Brahmaputra Nehri de kırmızıya döner.

Kimileri Brahmaputra Nehri'nin kırmızıya dönmesinin sebebinin adet kanı olduğunu söylese de bu bilgi kanıtlanmamıştır. Bu üç gün içinde tüm inananlar düzenli ibadetten, kutsal kitap veya materyalleri okumaktan alıkonulur, ve her türlü pişirme, çiftçilik, ekim ve ekin ekimi durdurulur. Tapınak kapısı dördüncü günde, Kamakhya'ya kutsama ve dua etmek için giren tapanlara yeniden açılır.. Kutsal yemek sayılan prasad inananların arasında paylaşılır.

Bu kutsal yemek, Angodak ve Angabastra olmak üzere iki şekilde gelir.

Angodak kelimesi vücudun sıvı kısmını ifade ettiği için, kaynaktan gelen kutsal suyu ifade ederken, “vücudu örten bez” anlamına gelen Angabastra kelimesi, 'yoni' şeklindeki taşı örtmek için kullanılan kırmızı kumaş parçasını ifade eder. Yoni ise Tanrıçanın simgesi olarak tapılan, stilize edilmiş vulva sembolüdür.

Dördüncü gün, kullanılan tüm mutfak eşyaları, giysiler ve tanrıça Kamakhya da dahil olmak üzere diğer eşyalar, sembolik su serpilerek temizlenir ve arındırılır.

Kutlama, beşinci günde tapınak binasında bir yemekle gerçekleşir. Tanrıça tarafından getirilen bereketin onlara bulaşacağına ve onları kutsayacağını, koruyacağını, besleyeceğini inanırlar.

Tapınaktaki kıyafet kuralları, Hindu tapınaklarının gelenekleri gibi kesinlikle resmidir; saçların örtülmesi gerekmez, ancak omuzlar ve bacakları örtmek bir zorunluluktur ve kadın inananların sari veya şalvar giymesi zorunludur.

Doğu Hindistan'daki rahiplerin ve her kesimden olan inananların buluşmasına ev sahipliği yapan bu festival, Hindular için oldukça önemlidir.

Hepimizin Toprak Ana'nın çocukları olduğumuzu ve bereket tanrıçası Ambubachi'nin bereketinin hepimizin üzerinde olacağına inanırlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Evlerine Gelen Erkeklere Minnettarlıklarını Göstermek Adına Cinsel İlişkiye Girmesi İçin Eşlerini Sunan Kabile
Tanrı'ya Olan İnançlarını Kanıtlamak İçin Bebeklerini Caminin Tepesinden Aşağıya Atma Ayini Yapan İnsanlar
İnsanlığınız Batsın! Genç Kızları Kaçırıp Tecavüz Eden ve Evlenmeye Zorlayan "Gelin Kaçırma Geleneği"

Popüler İçerikler

Esra Erol'da Tanıdığımız Fenomen Yazgül'ün Son Hali Şoke Etti
Yapay Zekaya Vergi Geldi: ChatGPT Üyeliklerine KDV Zammına Tepki Yağdı
Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'ın Açıklamaları Gündem Oldu: ''Sponsorlarımız Yasal ve Helal''