Berat Albayrak Paylaştı: Ayasofya İçin Özel Para Basıldı

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına özel tedavül para ve hatıra para basıldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre arka yüzeyinde Ayasofya'nın resmi basılarak üretilen özel 1 TL'lik paralar yarın itibariyle piyasaya sürülecek.

Koleksiyonerlere yönelik ise 5 bin adet gümüş ve 10 bin adet bronz hatıra parası basıldı.

Gümüş hatıra paralar 185 TL karşılığında, bronz hatıra paralar 55 TL karşılığında sertifikaları ile birlikte kurumun Beşiktaş’ta bulunan genel müdürlük binasındaki mağazadan ve internet üzerinden kurumun e-mağazasından satın alınabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Darphanemiz tarafından basılan #AyasofyaCamii özel paramızla tarihe bir not daha düşüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yarın kılınacak cuma namazı için hazırlıklar tamam

Fotoğraf: AFP / Ozan Köse

Danıştay, Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesine dair 1934 tarihli bakanlar kurulu kararını iptal etmişti. Danıştay kararının ardından camiye dönüştürülen Ayasofya, yarın kılınacak cuma namazıyla ibadete açılacak.

Bugün Ayasofya'da son incelemeyi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi" yazan tabelanın açılışını yaptı.

Mozaik ve freskleri kapatacak perde sistemi de yine Erdoğan'ın incelemesi sırasında görüntülendi.

Diyanet Ayasofya'nın İbadete Açılacağı Namaza Meclis'teki Üç Partiyi Davet Etmedi

Popüler İçerikler

Kızına Şiddet Uygulayan Annenin Görüntüleri Tepki Çekti! 'Alın Sizin Olsun'
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
23.07.2020

sokayım senin tarihe düştüğün nota. tarih sizin adınıza çok güzel notlar alıyo şerefsizler. ülke ruh hastası dolu, herifin derdi para bastık ayasofya cami oldu. en aciliyetli derdimiz para basmaktı zaten heh bastınız çükünüz 1 cm daha uzadı aferim.

Pasif Kullanıcı
23.07.2020

"Tarihe not düşmeyi" para basmaktan ibaret sanan bir beyin yapısı düşünün.. düşündünüz mü? Şaka şaka beyin yok ki yapısı olsun🤷

Pasif Kullanıcı
23.07.2020

Aferin aferin ulke’nin en buyuk derdi buydu tum dertler bitti artik, Ayasofya’yi acmalarinin tek nedeni show ve oy kaybi, sizin ipinizi kucumsediginiz z nesli cekecek. Ve kagit toplayici cocugunun havuzda akranlarini izledigi haberine belediyenin cocuklari yuzme havuzuna goturmesine show diyen ahmet celik denen zibidi it bak show bu sizin hayatiniz show, siz muslumancilik oynayan dinsiz kopeklersiniz sizin vataniniz yok kaniniz bozuk.

Pasif Kullanıcı
23.07.2020

Oy almak için yapsalar seçime yakın yaparlardı.

TÜM YORUMLARI OKU (48)