Bera İsminin Anlamı Nedir? Bera Bebek Yuvanıza Işık Gibi Doğacak!

Bebek bekleyen ebeveynlerin araştırdığı konuların başında bebek isimleri geliyor. Bebeklerine güzel bir isim vermek için araştırma yapan anne ve babalar isimlerin özelliklerini araştırıyor. İsimler, sadece bir isimden ibaret olmayıp tüm hayatımız boyunca kişiliğimizi de belirliyor. Bu sebeple anne ve baba adayları hem anlamı hem de seslenişi güzel bir isim arayışına giriyor. Son zamanların popüler isimlerinden olan Bera da hem anlamı hem söylenişi açısından birçok ebeveynin tercihi oluyor. Peki Bera isminin anlamı nedir, kökeni nedir? Bera isminin karakter analizi nasıldır?

Gelin birlikte Bera ismini detaylıca inceleyelim...

Bera İsminin Anlamı Nedir?

Bera ismi son zamanların en popüler isimleri arasında geliyor. Bera, birçok ebeveyn tarafından tercih ediliyor. Hem anlamı yönüyle hem de fonetiğinin güzel olması sebebiyle tercih sebebi oluyor. Bera ismi ülkemizde hem erkek hem de kız bebekler için tercih ediliyor. 

Bera ismi 'iyilik, olgunluk, güzellik', 'fazilet', 'iyi ve güzel kimse' anlamlarına geliyor. 

Bera ismi bazı kaynaklara göre de 'seçkin olma' anlamına geliyor.

Bera İsminin Kökeni Nedir?

Bera ismi, dilimizdeki birçok isim gibi Arapça'dan dilimize geçmiştir. Bazı kaynaklara göre ise bu ismin kökeni İbranice'ye dayanır. Bera, TDK sözlüğünde yer almamaktadır. 

Bera, hem Arap kültüründe hem de Türk kültüründe kendine yer edinmiş bir isimdir. Ebeveynler hem tek başına hem de başka isimlerle birlikte Bera ismini tercih etmektedir.

Bera İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Bera İsmi Caiz mi?

Bera ismi Kur'an'da geçmemektedir. Bera ismini koymakta ise herhangi bir sakınca yoktur. Bera ismini koymak caizdir. 

Ebeveynler bir isim koyarken o ismin Kur'an-ı Kerim'de geçip geçmediğine de bakarlar. Kur'an'da geçen isimler ise genellikle ebeveynler tarafından tercih edilir. Ancak bazı uzmanlar bu isimleri koyarken dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunun altını çizer. 

Bir ismi sırf Kur'an'da geçiyor diye, anlamına bakmadan koymak uygun değildir. O ismin anlamını derinlemesine incelemek ve manalı bir isim koymak gerekir.

Bera İsminin Yanına Yakışan İsimler

Bera ismini tek başına koyabileceğiniz gibi yanına yakışan isimlerle birlikte de koyabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınıza uyumlu isimler vermek isterseniz de buradan seçim yapabilirsiniz:

  • Asel

  • Alp

  • Emir

  • Eylül

  • Naz

  • Ayşe

  • Mert

  • Elif

Bera İsminin Analizi

Bir ismin analizini yapmak için o isimdeki harflerin yerini ve anlamını incelemek gerekir. Bera isminin anlamı şu şekildedir;

B: Bir ismin başında yer alan 'B' o isme bireysellik katar. Yani ismi B ile başlayan kimseleri n hem özgüvenli hem de biraz kibirlik insanlar oldukları söylenir.

E: İsmin ikinci sırasında yer alan 'E' o kişinin sanatsal yönünün baskın olduğunu gösterir. İsminde 'E' harfi taşıyanlar müzik, edebiyat, resim gibi alanlarda başarılı olmaya yatkındır. 

R: İsminde 'R' harfi olanlar ise düzenli olmalarıyla bilinirler. Bu kişiler kaostan ve belirsizlikten hoşlanmazlar. Her zaman planlı ilerlemek isterler. 

A: İsminin son harfi 'A' olanlar ise liderlik konusunda büyük bir arzu duyarlar. Bu kimseler doğuştan lider olma özelliği taşırlar.

Bera İsminin Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Bera sminin karakteristik özelliklerini incelemek için hem alfabetik inceleme hem de numerolojik inceleme yapabiliriz. Elde ettiğimiz sonuçlar ışığında ise şunları söyleyebiliriz:

Yaratıcı: Bera isminin öne çıkan özelliklerinden birisi yaratıcı olmalıdır. Hem numerolojik incelemede hem de karakteristik incelemede yaratıcılığın öne çıkan bir özellik olduğunu görürüz.

Duygusal: Sanat sever kişiler genelde duygusal yönlerinin ağır basmasıyla bilinir. Bu kişiler içe kapanık oldukları için kendilerini en iyi sanat yoluyla ifade ederler. 

Cesur: Bera ismindeki kişiler aynı zamanda liderlik vasıflarına sahiptir. Güçlü bir liderle olmazsa olmaz özellik ise cesur olmaktır. 

Özgür ruhlu: Bazı insanlar vardır ki hiçbir zaman bir yere, bir zamana ve bir kişiye bağımlı yaşamak istemezler. İşte Bera ismindeki kişiler de böyledir. Onları hiçbir kimseye tam olarak bağlı göremezsiniz. Bera ismindeki kişilerin kalbini kazanmak oldukça zordur.

Sabırlı ve Detaycı: Bera ismindekiler hem sabırlı hem de detaycı kişilerdir. Yaptıkları işlerin her zaman mükemmel olmasını ister ve bunun için çabalarlar.

Bera İsminin Numerolojik İncelemesi

Bir ismin numerolojik incelemesini yapmak için o ismin harflerinin alfabedeki yerini incelemek gerekir. Bera isminin harflerinin değerlerini topladığımız zaman  (2, 6, 21, 1) 20 sayısını elde ederiz. 30 sayısının numerolojik incelemesi ise 3 rakamı üzerinden yapılır. 3 rakamının numerolojik anlamları ise şu şekildedir:

3 sayısı numerolojide şans anlamına gelir. Numerolojik incelemede 3 rakamına sahip kişilerin şanslı olduğuna inanılır. 3 rakamı güzelliğin, mutluluğun, aşkın ve müjdeli haberlerin temsilcisidir.

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!