Benzin ve Motorine İndirim Geliyor

Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle benzin ve motorine indirim geliyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 2,23 TL motorinde 1,15 TL indirim bekleniyor. 

Akaryakıt sektörü kaynaklarının aktardığına göre, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında 2 lira 23 kuruş indirim olacak.

Motorinin litre fiyatında da 1 lira 15 kuruş düşüş olacak.

İndirimle birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 20,02 TL’ye, Ankara’da 20,15 TL’ye, İzmir’de 20,14 TL’ye gerileyecek.

İndirimin ardından motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 23,33 TL’ye, Ankara’da 23,44 TL’ye, İzmir’de 23,46 TL’ye gerileyecek.

Hafta başında 100 doların üzerinde olan Brent tipi ham petrol fiyatları dün 94 dolara kadar gerilemişti. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşte, ham petrol fiyatlarındaki düşüş etkili oldu.

Sözcü

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
05.08.2022

Şu brent petrol fiyatına göre, akaryakıt fiyatlarının 10 seviyesinde olması lazım normalde.. Bizde gereksiz o kadar çok artış oldu ki, ne kadar indirim yapılsa bile normal seviyenin çok üzerinde kalıyor yine..

Ülkemde mantık şu tam olarak: 1- Dolar,altın,petrol üçlüsü örnek olarak 1 liradan 1.50 liraya yükselir ve tüm ürünlere zam yapar şirketler ve üstüne birde ağlar. (Bunu anlaya bilirim). (örnek: 2 liralık ürün %50 zam ile 3 lira olur) 2-Sonra dolar,altın, petrol üçlüsü 1 lira seviyesine tekrar geriler ama asla indirim yapılmaz. (Şirketler burada suskundur). (örnek: 3 lira olan üründe her hangi bir indirim olmaz) 3- Son olarak bizim muhteşem üçlünün (dolar,altın, petrol ) 2. defa 1 .50 seviyesine çıktığını gören şirketler 2. bir zammı yapıştırır. (örnek: 3 liralık ürüne 2. bir zam daha yaparlar ve ürün 4.50 olur). Bu ürünü dolar üzerinden dahi alsak son durumda almamız gereken fiyat 3 lira iken biz 4.50 tl veririz ve o en çok ağlayan esnafve şirket kesmini yine doyuramayız. Burada devletin suçu var diyebileceğim tek konu denetimleri sıklaştırılarak oligopolleşmenin, tekelleşmenin ve manipülasyonun önüne güçlü bir set koyamaması. Gerisi bizim aç gözlü insanlarımızın eseri.

NİYE MOTORON DAHA AZ DÜŞÜYOR

talep daha çok

TÜM YORUMLARI OKU (6)