Benzerlikleri Karşısında Şaşkınlıklar Denizinde Kaybolacağınız Birbirinden İlginç 10 Tarihi An

Hayatın sürprizlerle dolu olduğu kadar tekrarlarla da dolu olduğunu gözler önüne seren, birbirinden şaşırtıcı 10 olayı sizler için derledik!

1. Lincoln ve Kennedy suikastları

İki suç arasında neredeyse yüzyıl olsa da bu iki dava arasında bilim insanları ve diğer insanların ilgisini çeken ortak noktalar olduğu gerçeği yadsınamaz. Her ikisi de kafalarından silahla vurularak öldürüldüğünde ülke başkanıydı. Suikastların her ikisi de halka açık alanda gerçekleşti ve ilginç bir şekilde Kennedy’nin son yolculuğu Lincoln’ün limuzininde oldu.

Her iki suikast de Cuma günü gerçekleşti ve her iki ölümün de altında politik sebepler yattığına inanılıyor. Her iki davada da bir tetikçi vardı ve yakalandıklarında her ikisinin de isimleri açıklandı. Her iki suikast içinse komplo teorileri çığ gibi büyümeye devam ediyor…

2. Kraliçe Viktorya ve Kraliçe II. Elizabeth

İngilizlerin sık sık karşılaştırdığı iki kraliçe: Viktorya ve II. Elizabeth. İlk benzerlikleri ise uzun süre boyunca tahtta kalmaları. Viktorya tam 63 yıl tahtta kaldı ve bu Britanya tarihinde en uzun süre tahtta kalan kişi olarak tarihe adını yazdırmıştı. Ancak 2015’in Kasım ayında Elizabeth rekor kırdı. Tahtta uzun süre kalmalarının yanı sıra her ikisi de modern teknolojiye oldukça ilgiliydi. 

Her iki kraliçe de erken yaşlarda tahta geçtiler. Viktorya tahta geçtiğinde 18, Elizabeth ise 25 yaşındaydı. Her ikisi de uzun süren mutlu bir evlilik yaptı ve birden fazla çocukları oldu. Her ikisinin de ailede sözü geçen, sıkı kurallara sahip anneler oldukları söyleniyor. Her iki kraliçe de Buckingham Sarayı etrafındayken silahlı saldırıya uğradı.

3. Jeanne d'Arc ve Emilia Plater

Bu iki genç kadın da ülkelerinin ordularına katılarak, özgürlükleri ve toprakları için savaştı. Jeanne d’Arc, 1420’lerde ülkesi Fransa için Britanya’ya karşı savaşmıştı. Emilia Plater ise 1830 yılında Polonya ordusunun başında Rusya’ya karşı savaştı. Her ikisi de orduya girebilmek için büyük uğraşlar vermişti ve ilk zamanlar ordu tarafından kadın oldukları için reddedilmişlerdi. Her ikisi de soylu ama çok zengin olmayan ailelerden geliyorlardı. 

Her ikisi de orduya katılabilmek için erkek kıyafetleri giymiş ve kılık değiştirmişti. Her ikisi de ordu için büyük önem taşımış ve savaşın sembolü olmuşlardı ne yazık ki ikisi de genç yaşlarında hayata veda ettiler. İki kadın da ülkeleri tarafından büyük önem taşıyor bugün bile hala hatırlanıyorlar.

4. Josef Staline ve Cengiz Han

Her ikisi de zamanlarının en büyük ülkelerine hükmetti: Sovyetler Birliği ve Moğol İmparatorluğu. Stalin de Cengiz Han da ülkelerinde önemli yenilikler yapan, zalim hükümdarlar olarak biliniyorlardı. Cengiz Han döneminde “Yassa” adı verilen gizli kod yasası getirilmişti. 

Aynı zamanda her ikisinin kişilikleri de birçok benzerliğe sahipti. İkisi de çocukluklarında yoksulluk çekmiş, erken yaşlardayken babalarını kaybetmişlerdi. Her ikisinin de takma adı vardı. Stalin’in lakabı Gürcü dilinde çivi anlamına gelen “laba”, Cengiz Han’ın lakabı ise “ulu hükümdar”dır. İkisi de 60 yıldan fazla yaşamış ve birçok kez evlenmiştir. Son olarak her ikisinin de ölümleri söylentiler, sırlar ve komplo teorileri ile doludur.

5. Napolyon ve Jean Bernadotte

Jean Bernadotte orta sınıf bir ailede dünyaya gelmişti ve ordu kariyerinde en yüksek seviyeye ulaşmıştı. İlk başlarda Napolyon’un gerçek bir hayranıydı ve bu sayede onun gibi olabildi. Daha sonraları ikili bir süre arkadaş oldular. 

Her ikisi de soylu bir aileden gelmiyor olmasına rağmen devlette yüksek pozisyonlara geldiler. Napolyon ihtilalden sonra Fransız imparatoru oldu. Jean ise İsveçli bir kral tarafından evlat edinildi ve sonrasında İsveç kralı oldu. Her ikisi de ülkeleri için önemli yenilikler yaptı ve ülkelerini değiştirerek yeni bir hanedanlık kurdular.

6. Titanik ve Vasa faciaları

Dünya üzerinde birçok insan, ilk seferini yaparken batan Titanik’in hikâyesini bilir. Ancak Vasa faciasını sadece İsveçliler hatırlar. Her iki geminin de batması ilk benzerliklerinden biridir.

Her iki geminin de batması gemilerin yapılarıyla ilişkilendirilmektedir. Her ikisinde de batmasının modern yapıları ve büyüklüklerinden dolayı olduğu düşünülmektedir. Ayrıca her iki gemi de hava koşulları güzel olmasına rağmen batmıştır. Aynı zamanda yolcuların çoğunun ölmesi de yetersiz kurtarma botları ve yetersiz kurtarma çalışmalarından kaynaklanmaktadır.  Her iki gemi de batarken yolcular bir festival havası içerisindeydi ve kutlama yapıyorlardı.

7. Büyük Buhran ve 2008 Ekonomik Krizi

1929 Dünya Ekonomik Bunalımı ve 2008 Küresel Ekonomik Krizi, zamanlarında tüm dünyayı etkileyen iki büyük krizdi. Her iki kriz de Amerika’da başladı ve her ikisi de daha sonra tüm dünyaya yayıldı. Küresel olarak birçok alanda farklı problemler yaşanmasına neden oldular. Örneğin: Avrupa ile Yunanistan arasındaki tansiyonun yükselmesi ya da Nazi rejiminin güç kazanması gibi

8. Dyatlov Geçidi Vakası ve Andree Kuzey Kutbu Keşif Balonu Vakası

1959 yılında bir grup öğrenci Ural dağlarına 2 haftalık bir keşfe gitmişlerdi ve bir daha hiç geri dönmediler. S.S. Andree tarafından yönetilen başka bir grup ise 1897 yılında Kuzey Kutbu’na ulaşmaya çalışıyordu ve yolda gizemli bir şekilde hayatlarını kaybettiler.

Bu iki grubun üyeleri de birbirlerinden haberdar değillerdi ve her iki grubun hikâyesini birbirine bağlayan nokta ise gizemli ölümlerdi. Her iki grup da yeterince hazırlık yapmış olsalar bile içlerinde amatörler vardı. Ancak her iki grup da oldukça hazırlıklıydı; onları sıcak tutabilecek kıyafetler, uzunca süre hayatta kalabileceklerini sağlayacak çözümler vb… Her iki grup için de hava durumu oldukça elverişli gözüküyordu. Bilim adamları ise hala her iki trajedinin de sebeplerini araştırıyor. Tek yardımcıları ise fotoğraflar, DNA örnekleri ve diğer eşyalar…

9. Erdington cinayetleri

20li yaşlarındaki iki kadın İngiltere’nin Erdington şehrinde ölü bulundu. Mary Ashford ve Barbara Forrest isimli kadınların her ikisi de havuzda boğularak ölmüşlerdi. Her iki kadının vücudunda da yara ve tecavüz işaretleri vardı. Her ikisi de bir önceki gece eğlenmeye dışarıya çıkmışlardı.

Her iki dava arasındaki tek fark ise aralarında 157 yıl kadar bir süre olması… Mary 1817 yılında öldürülürken, Barbara 1974 yılında ölü bulundu. Her iki davada da katil bulunamazken, her ikisinde de şüpheliler gözaltına alındı ancak delil yetersizliğinden serbest bırakıldılar.

10. Dikkati dağılan erkek arkadaş ve Charlie Chaplin benzerliği

Başka bir güzel kız gördüğünde dikkati dağılan erkek arkadaşın fotoğrafını hepimiz biliyoruz. İlk defa bir Facebook kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılan fotoğrafta adam, kız arkadaşının elini tutarken başka bir kız tarafından dikkati dağılıyor.

1922 yılında, Charlie Chaplin’in filmi “Pay Day”in afişine baktığımızda ise bugüne kadar hiçbir şeyin değişmediğini bir kez daha anlıyoruz. Ana karakter karısıyla birlikte yürürken başka bir kadın dikkatlerini dağıtıyor.

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi