Benim Başıma Gelmez Demeyin: ‘Horlama Problemiyle Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?’

Geçen haftaki içeriğimize de göz atmayı unutmayın:

Benim Başıma Gelmez Demeyin: Banka Soygunu ve Uçak Kaçırılması Durumlarında Neler Yapmalısınız?

1. Uyku pozisyonunuzu değiştirin.

Sırtüstü uyumak dilinizi boğazınıza doğru konumlandırabileceği için rahatça nefes almamanıza yani dolaylı olarak horlamanıza neden oluyor olabilir. Sırtüstü uzanmak yerine kendinizi sağa veya sola doğru konumlandırarak uyumak horlama probleminizi minimuma indirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca yastığınızın çok sert ya da çok yumuşak olması da bu sorunu tetikleyen başka bir etken olabilir.

2. Kilo vermek horlama probleminize yardımcı olabilir.

Kilo aldıkça horlama olasılığınız artar çünkü vücudunuz hem alması gerekenden fazlasını yediği için kendini yorar hem de nefes almak için kullandığınız  hava yollarınız tıkanır. Birçok insanda boyun, vücudun hızlı bir şekilde hem kilo veren hem de kilo alan bölgelerinden biridir. Kilo vermek, horlama probleminizin ortadan kalmasına yardımcı olur ve ayrıcs size ekstra bir motivasyon sağlayabilir.

3. Alkol kullanmaktan kaçının.

Normalde horlamayan kişiler alkol kullandıkları gün horlama problemiyle karşılaşabilirler. Birçok alkollü içki kaslarınızın olması gerekenden çok daha fazla esnemesine neden olacağı için uyurken nefes almakta zorlanabilirsiniz. Yatmadan 3-4 saat önce alkol alımını kesmek sağlığınız açısından yararlı olacaktır.

4. Yeterince uyuduğunuzdan emin olun.

Eğer düzenli olarak günde 7-9 saat uyumuyorsanız horlama problemi yaşayabilirsiniz. Bunun nedeni yorgun olduğumuzda kaslarımızın gevşemesidir.

5. Burnunuzu temizlediğinizden emin olun.

Burun tıkanıklığı aslında horlamanın ana nedenidir. Bu yüzden de düzenli olarak horlamayan biri hastalandığında adeta bir kaplana dönüşebilir. Soğuk algınlığınız varsa veya düzenli olarak burnunuz tıkanıyorsa, yatmadan önce sıcak bir duş almayı denemek yararlı olacaktır.

6. Uyuduğunuz odayı temiz tutun.

Alerjenler ve toz horlamanın bir diğer nedeni olabilir. Odanızda bir vantilatörünüz varsa gece yatarken çalıştırmayın. Düzenli olarak odanızın tozunu alın ve nevresim takımınızı düzenli olarak yıkayın. Perdeler de dahil olmak üzere odanızı sık sık süpürün. Ayrıca odanızdaki ya da evininizdeki hava filtrenizi yılda bir temizleyin.Son olarak, horlama probleminiz varsa evcil hayvanlarınızın yatakta uyumasına izin vermeyin.

7. Bol bol su için.

Ağız kuruluğu kendisiyle birlikte burun ve boğaz kuruluğunu da getirir. Bu durum da nefes almada zorlanmanıza, boğazınızın tahriş olmasına ve en büyük sonucu olan horlamanıza neden olur. Bundan dolayı bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.

8. Sigara içmek horlamanıza neden oluyor olabilir!

Sigara içmek burnunuz ve boğazınızdaki zarı tahriş eder, iltihaplanmasına neden olabilir ve nefes almanızı engelleyerek tıkanıklığa neden olur. Kilo vermede olduğu gibi, sigarayı bırakmanın da sayısız yararı vardı. Horlamanın kesilmesi sadece bunlardan bir tanesidir.

9. Yastığınızı dik bir pozisyona getirin.

Yastığınızı dik bir pozisyona getirdiğinizde sadece kafanızın değil omuzlarınızın da dikleştiğinden emin olun. Aksi takdirde sabah boynunuz tutulmuş bir halde uyanabilirsiniz. Ayrıca yukarı veya aşağı doğru eğilebilen yatakları satın almak da size yardımcı olabilir. Bu yataklara para vermek istemeyenler birkaç kitabı yatağın köşesine koyarak benzer bir sonuca ulaşabilirler.

10. Ve son olarak, mutlaka bir doktora danışın!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Benim Başıma Gelmez Demeyin: "Arabanız Çamura Saplanırsa Ne Yapmalısınız?"
Benim Başıma Gelmez Demeyin: ‘Köpek Saldırısı Durumunda Ne Yapmalıyız?’
Benim Başıma Gelmez Demeyin: ‘Ateşli Saldırı Sonucunda Yaralanan Birini Görünce Ne Yapmalıyız?’

Popüler İçerikler

Zeynep Sönmez'den İlk WTA Şampiyonluğu Geldi
Esra Erol'da Tanıdığımız Fenomen Yazgül'ün Son Hali Şoke Etti
Enteresan Çıkışları ve Görgüsüz Paylaşımlarıyla Meşhur Murat Övüç'ten Kadınları Hedef Alan Hadsiz Yorum
YORUMLAR
10.07.2020

En kötüsü de insanın kendi horlamasına uyanması. Gerçeklerle yüzleşilen o an.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ