Benim Başıma Gelmez Demeyin: 'Düşen Bir Asansörde Nasıl Hayatta Kalınır?'

1. Eğer asansörün içinde bir tırabzan varsa dizlerinizi hafifçe bükün ve tutunarak olası bir düşme ihtimalinde alacağınız zararı minimuma indirin.

2. Eğer tırabzan yoksa başınızı ve yüzünüzü kollarınızla yardımıyla koruyarak, asansöre sırtüstü yatın.

Bedeninizi yere yaymak, vücudunuzun herhangi bir kısmına gelecek olası bir darbe kuvvetini en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

3. Asansör durduktan sonra acil durum düğmesine basın.Eğer bu buton yoksa kapıya vurun veya yardım almak için bağırın.

4. Asansörde kaldıysanız kapıyı açmak için ince bir metal parçası arayın.

Asansörün elektriksel mekanizmasının yer aldığı ve bundan dolayı da çarpılma riskinizin yüksek olduğu asansörün üst kısmına tırmanmaya çalışmayın.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
21.05.2020

1- asansörler de fren mekanizması vardır. asansör belli bir hızın üstünde inerse frenler açılarak asansörü durdurur, Bildiğim kadarı ile elektrikli ya da motorlu bir şey değil bu fren mekanizması. Tamamen asansörün düşüş hızından aldığı kinetik enerji ile çalışır. 2- asansörlerde üst kapak yoktur, asansörlerde üst kapak bir tek filmlerde olur, aksiyona anlam katsın diye konulmuştur. Genelde asansör bakım/tamir işleri asansörün motorunun da bulunduğu en üst katta olur, asansör orada kızağa çekilir ve tamir / bakımı yapılır. Ayrıca asansörler belediyelerin sıkı denetimindedir. Mavi ve kırmızı etiket vardır. Mavi etiket denetimden geçtiğini, Kırmızı etiket ise asansörün kat arasında kalma riski olduğunu belirler.. Kırmızı etikette bir bakım süresi vardır ve bu bakım süresi geldiğinde eksikler giderildi mi diye kontrole gelirler. Giderilmediyse mühürlerler. Fren mekanizmasında sıkıntı var ise o asansör mühürlenir..

21.05.2020

tam yere düşmeden zıplayın

21.05.2020

#3 Yemin ederim çok mantıklı, nasıl düşünüldü anlamak imkansız.

TÜM YORUMLARI OKU (14)