Beşiktaş, Benfica'yı Kendi Silahıyla Vurdu!

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, Portekiz ekibi Benfica deplasmanına konuk oldu. Benfica, 12. dakikada Cervi ile golü buldu. Siyah beyazlı ekibin Benfica'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Talisca, 90+3'te frikikten çok güzel bir gol atarak beraberlik golünü getirdi. Beşiktaş, zorlu Benfica deplasmanından 1 puanla dönmüş oldu. B Grubu'nun bir diğer maçında ise Napoli, deplasmanda Dinamo Kiev'i 2-1 yendi.

Şenol Güneş: 3 puan kazanabilirdik

Teknik direktör Şenol Güneş, maç sonu şu açıklamalara imza attı:

'Geçen sezon çeyrek final oynayan, genç yetenekli oyuncuları olan, büyük bir camianın takımıyla kendi sahasında oynadık. İlk yarı oyunu kontrol edip ikinci yarı hamle yapmayı düşünüyorduk. Ama yediğimiz beklenmeyen gol işimizi daha da zorlaştırdı. Kanatları iyi kullanan, ortada baskı yapan, çabuk çıkan bir takımla oynamaya çalıştık. İlk yarıda hücuma az çıktık. İkinci yarıda daha fazla pozisyon bulduk. Hak ettiğimiz golü son dakikada attık. Futbolun cilvesi, Talisca’nın gol atması sonunda 1 puan almamız. Bizim için sevindirici, Benfica için de üzüntü verici bir sonuç oldu. Futbol olarak daha iyi oynadık. Rakibi zorlayarak oyunumuzu kabul ettirmeye çalıştık. Beklenmeyen hatalarımızı rakip iyi kullandı. Hatalarımızla onlara pozisyon verdik. Yoksa oyun olarak üstünlüğümüz vardı. Her şeye rağmen 1 puan deplasmanda kötü bir sonuç değil ama oyun olarak da 3 puan kazanabilirdik.”

  • Beşiktaş'ın 11 gol girişiminin 6'sı, 5 isabetli şutunun 3'ü sonradan giren oyuncularından geldi.

  • 45 dakika sahada kalan Anderson Talisca, 26 kez topla buluştu, %71 isabetli pas yaptı, 2'si isabetli 3 şut çekti, 1 kilit pas attı ve son dakikada takımının golünü attı.

  • Tolga Zengin bu akşam Şampiyonlar Ligi'nde oynanan sekiz maçta en çok kurtarış yapan kaleci oldu.

  • Anderson Talisca Beşiktaş formasıyla ilk iki resmi maçında iki gole katkıda bulundu (bir gol bir asist).

  • Beşiktaş tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı ilk hafta maçından puan çıkardı (5M).

  • Şampiyonlar Ligi'nde gecenin en fazla (68) ve en yüksek başarıyla ikili mücadele kazanan (%58,1) takımı Beşiktaş oldu.

OptaCan

Maçtan dakikalar

Benfica 1 - Beşiktaş 1

Topla Oynama %47/%53

Toplam Şut 14/11

İsabetli Şut 6/5

Başarılı Pas 301/353

Korner 6/5

Faul 17/11

Ofsayt 0/7

GOL! 90+3 Talisca | Benfica 1-1 Beşiktaş

Temsilcimiz, Anderson Talisca ile maçta durumu 1-1'e getiriyor. Ceza yayının hemen gerisinden kazandığımız serbest vuruşta topun başına Anderson Talisca geçiyor. Talisca'nın, sol ayağıyla çektiği mükemmel şut direğin dibinden ağlarla buluşuyor

Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Caner, ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ederson De Moraes son anda topu kornere çeliyor.

Ceza alanımızın hemen önünde Ricardo Quaresma'dan topu kapan Goncalo Guedes, bir anda Tolga ile karşı karşıya kalıyor. Guedes, penaltı noktasının hemen sağından şutunu çekiyor ancak Tolga Zengin ayaklarıyla topu kornere atmayı başarıyor.

Beşiktaş çok net bir gol pozisyonundan yararlanamıyor ! Havadan uzun atılan topu ceza alanı sol tarafında iyi kontrol eden Vincent Aboubakar topu hemen altıpas önündeki Cenk Tosun'a bırakıyor. Cenk, müsait pozisyonda yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Quaresma savunmanın arkasına hareketlendi. Quaresma topu ayağından açınca kaleci Ederson topa vurdu ve Benfica'lı oyuncudan seken top sol kanata açıldı. Aboubakar'ın da önünden geçen top daha sonra Benfica'da kaldı.

Sağ kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Pizzi ortasını ceza alanı sağ tarafına doğru gönderiyor. O noktada Cenk Tosun topu uzaklaştıramayınca top Ljubomir Fejsa'nın önünde kalıyor. Fejsa, topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak top savunmamızdan geri geliyor.

Ceza sahası içi sağ çaprazına uzun gelen topu Anderson Talisca kontrol etmek istiyor ancak Victor Lindelöf'ün müdahalesiyle Talisca yerde kalınca bir anda gözler hakem Milorad Mazic'e çevriliyor fakat Sırp hakem Milorad Mazic, aut kararını veriyor.

İlk yarı sona erdi

Benfica 1-0 Beşiktaş

Topla oynama: %45-%55 

Pas yüzdesi: %81-%83

Toplam şut: 7-2 

İsabetli şut: 3-1

Uzak mesafeden kaleye çekilen şutu Tolga son anda kornere çeldi.

Gökhan İnler rakibini geçerken yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Beşiktaş ceza sahasına yakın noktadan serbest vuruş kazandı. Quaresma kaleye sert bir şut gönderdi ve kaleci topu kornere çeldi.

GOL! (12') Cervi | Benfica 1-0 Beşiktaş

Savunmanın arkasına gönderilen topa Savio vurdu. Tolga'dan seken topu Cervi ağlara gönderdi ve Benfica bu golle 1-0 öne geçti.

İLK 11'LER

  • Benfica: Ederson, Nélson Semedo, Lisandro, Lindelöf, Grimaldo, Fejsa, André Horta, Cervi, Salvio, Pizzi, Gonçalo Guedes

  • Beşiktaş: Tolga, Beck-Marcelo-Tosic-Caner, Atiba-Gökhan İnler, Quaresma-Oğuzhan-Adriano, Aboubakar

Beşiktaş, 185. Avrupa maçında

Beşiktaş, Benfica ile oynayacağı maçla Avrupa kupalarındaki 185. karşılaşmasına çıktı.

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 184 maçın 68'ini kazanıp, 37'sinde berabere kaldı, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 231 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 260 gol gördü.

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 17 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 16 kez de UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde temsil etti.

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini Bosna Hersek takımı Saraybosna'yı 5-0 mağlup ederek elde etti.Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu yenilgiyi ise 2007-2008 sezonunda İngiltere'nin Liverpool ekibi karşısında aldı. Beşiktaş, deplasmandaki mücadelede 8-0'lık skorla sahadan ayrıldı.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
13.09.2016

Gazete başlıkları: "Kiralık katil"

13.09.2016

5 dakika daha oynansa 2-1 olurdu la...

Pasif Kullanıcı
13.09.2016

aynen bi 90 dakika daha oynansa kesin fark atardı beşiktaş

13.09.2016

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK KULÜBÜ BEŞİKTAŞ'TIR. AKSİNİ SÖYLEYEN İBNEDİR.

13.09.2016

BEŞİKTAŞ ŞİKELERLE FETÖLARLA DEĞİL, HER ZAMAN KENDİ SPORTİF BAŞARILARIYLA, KENDİ PARASIYLA BURALARA GELMİŞTİR.

TÜM YORUMLARI OKU (26)